Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat

Havaların ısınmasıyla birlikte vücudun ihtiyaçlarının da değiştiğini belirten uzmanlar, beslenme konusunda vatandaşları uyardı.

Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat
Havaların ısınmasıyla birlikte vücudun ihtiyaçlarının da değiştiğini belirten uzmanlar, beslenme konusunda vatandaşları uyardı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte temel besin ihtiyacındaki değişmelerden dolayı vücudun sıvı kaybettiğini söyleyen aile hekimi Asuman Nak, yaz aylarında sıvı kaybının çok olduğunu, bol bol su içilmesi gerektiğini söyledi. Sıcak havalarda bol su içmenin önemine değinen Nak, yaz aylarında yoğurt ve sıvı gıdaların tercih edilmesinin sıcakla birlikte gelen rehaveti önlemeye yardımcı olacağının altını çizdi. İşlenmiş gıdalar yerine taze meyve ve sebze tüketiminin daha doğru bir beslenme şekli olacağını ifade eden Nak, sıcak havalarda tuz tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Nak, "Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artıyor ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Sıcaklıkların etkisiyle artan terle birlikte su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri de görülebiliyor" dedi.

Sıcaklar nedeniyle kalp debisinde düşme, kalp atım sayısı ve kan basıncındaki artış nedeniyle yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği hastalıklarının arttığını anlatan Nak, yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılmasında sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Hava değişikliklerine de dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Nak, "Bu zamanlarda gündüz aşırı sıcak, gece ise serin olabiliyor. Bu yüzden vücut sıcak soğuk dengesini kaybediyor. Yaz aylarına adaptasyon süreci başladığından bu dönemlerde soğuk algınlığı sıkça görülebiliyor" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER