Altaç: "Çözüm Süreci Ülkemizin Teminatıdır"

UHİM Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu üyeleri Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı makamında ziyaret etti.

Altaç:
 Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç'ın bu kez de ziyaretçileri Uluslararası hak ihlalleri inceleme merkezi (UHİM) Genel Sekreteri Veysel Başer ve Yönetim kurulu üyeleriydi. Oldukça sıcak geçen sohbette bir konuşma yapan Altaç, çözüm sürecini çok iyi tahlil etmek gerektiğinin altını çizdi.
Öncelikle çözüm sürecini iyi tahlil edilmesi gerektiğini kaydeden Altaç, "2002 ve 2002 öncesi diye düşünmeliyiz" dedi. Ülkede ve bölgede Ak Parti'den önce insanların hep dışlandığını ve ötekileştirildiğini anlatan Altaç şöyle dedi:

"Ak Parti iktidar olduktan sonra bunlar tamamıyla değişti. Ak Parti birçok yasal anayasal reformlar gerçekleştirdi, dilin, kültürün, dinin önündeki engelleri kaldırdı. 76 milyon insan bizim için aynıdır, biz dil, din, ırk ayrımı yapmıyoruz, yaptığımız yasal, anayasal düzenlemeleri yaparken önümüze birçok engeller çıktı. Çözüm sürecini halen içine sindiremeyen karanlık güçler var ve ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Son dönemlere baktığımıza bunu çok iyi bir şekilde görürüz, bunlar sokakları karıştırıyor, yolları kesiyorlar. Hiçbir güç ve irade bizi bu süreçten vaz geçiremez. Biz bu ülkede ve bölgede birliği, beraberliği ve kardeşliği tesis ediyoruz. Eğer bir sorunu çözmek istiyorsanız bunu demokrasi çerçevesinde yapmalıyız, bizim beklentimiz sivil iradenin hakim olmasıdır. Biz Ak Parti olarak gerek bakanlar düzeyinde, gerek milletvekilleri düzeyinde ve gerekse il başkanlığı düzeyinde eylem yapan annelere destek oluyoruz. Onları daima ziyaret ediyoruz, onların evlatları bizim evlatlarımızdır. Çocukların eli silah değil kalem tutmalıdır. Biz ülkemizin ve bölgemizin geleceğini düşünüyoruz, bütün provakatif eylemlere rağmen çözüm süreci devam edecektir ve başarıya ulaşacaktır. Bundan kimse şüphe etmesin. Çözüm süreci ülkemizin ve bölgemizin teminatıdır."


Daha sonra söz alan Uluslararası hak ihlalleri inceleme merkezi (UHİM) Genel Sekreteri Veysel Başer ise süreci desteklediklerini belirterek: "Çözüm sürecini destekliyoruz, burada bulunmamızın amacı eylem yapan annelere destek olmaktır. Bu nedenle onları ziyaret ettik. Çözüm sürecini rol model olarak görüyoruz. Bizim düşüncemiz Ak Parti'nin dışında başka bir oluşum veya parti çözüm sürecini başlatamazdı ve devam ettiremezdi. Biz artık o karanlık günlere dönmek istemiyoruz. Çözüm sürecine herkesim ve herkes destek olmalıdır. Sürecin başarıya ulaşması hepimizin beklentisidir" dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER