CHP Eski İl Başkanı Medeni Seyrek “CHP Hesap Vermeli“

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, CHP'nin, tek parti döneminde halka yapılan zulmün hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

CHP Eski İl Başkanı Medeni Seyrek “CHP Hesap Vermeli“

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, CHP'nin, tek parti döneminde halka yapılan zulmün hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde mağarada bulunan Kur'anların tek parti zulmünü net olarak ortaya koyduğunu belirten Seyrek, "CHP'nin bu zulmü yaptığı artık aşikardır, hesap vermeli. Halkı Müslüman olan bu ülkede dayatılan korku ve şiddetin ne amaçla yapıldığını sorgulanmaz mı? Milli şef, acaba Müslüman postu giymiş bir İslam düşmanımıydı? Başta bu görev CHP'nin, eski Genel Başkanı İsmet İnönü döneminin arşivlerini ortaya çıkarıp geçmişiyle yüzleşmesi lazım." dedi.

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde tek parti döneminin zulmünü ortaya koyan Kur'an'larla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Reyhanlı'daki insanlık dışı eylemi nefretle kınadığını anlatan Seyrek, "Ülkemizde barışı konuştuğumuz bu günlerde ve desteklediğimiz barışın ne kadar önemli olduğu ülkemiz için insanımız geleceğimiz için belli oldu." dedi.

Geçmişte yapılan hataların tarihi belgelerin tek tek su yüzüne çıktığını anlatan Seyrek, "Silvan ilçesi Boşat köyünde bir mağarada tek parti dönemi Milli Şef İsmet İnönü'nün yemiş olduğu haltlardan biri mağaraya saklanmış onlarca Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar ortaya çıktı. Bu nasıl bir zihniyet. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunu gerçekleştiren komutanlardan biri olan İnönü, bu ülkede yaşayan halkların yüzde doksanı Müslüman olduğu halde bu zulüm ne? Dayatılan korku ve şiddetin ne amaçla yapıldığını sorgulamaz mı? Acaba Müslüman postu giymiş bir İslam düşmanımıydı?" diye konuştu.

Aynı şekilde Kenan Evren cuntasının döneminde Türkiye'nin her yerinde sağcı-solcu, dindar tüm kesimlerin milyonlarca mağdurların yer altına sakladığı kitapların olduğunu anlatan Seyrek, "Hepsi korku, şiddetin ve zulmün eseridir ve utanç verici bir durumdur. Tarih bu cuntacı kafatasçı ülkesine bu derece hıyanet gösteren liderleri yargılayacaktır." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Silvan ilçesi Badıka bölgesinde geçtiğimiz hafta çobanlar bir mağarada tek parti döneminde saklandığı belirtilen çok sayıda Kur'an-Kerim bulmuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 01:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER