Bir Başka Eğlence!

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Eğitimli Kurumlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘ Özel Gereksinimli Bireyler Futbol Şenliği’ Seyrantepe’de yapıldı.

Bir Başka Eğlence!
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Eğitimli Kurumlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘ Özel Gereksinimli Bireyler Futbol Şenliği’ Seyrantepe’de yapıldı.

Onaltı (16) Rehabilitasyon Merkezinin katılım gösterdiği şölende Özel Gereksinimli Bireyler bol bol eğlendi. Birbirleri ile kıyasıya bir mücadele içerisine giren takımlar, etkinliğin sonunda da çalan müzik ile gönüllerince eğlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut’un da katılım gösterdiği etkinliğe aileler yoğun ilgi gösterdi. Çoçuklarının toplumda ayrı bir yeri olduğunu ifade eden aileler bu etkinliğin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Özel bir gün yaşayan Özel Gereksinimli Bireyler, şov maçını ise eski futbolcularla yaptı. Eski hakemlerden Akif Gözmen’in yönettiği mücadele 2-2 eşitlikle sona ererken, uzun yıllardan sonra bir kez daha hakem üniforması giyen Gözmen,” Bugün özel bir gün, bu çocuklarımızın ilgiye, alakaya, şefkate ihtiyaçları var. Bizde elimizden geldikçe bu kardeşlerimizi, bu çocuklarımızı mutlu etmeye çalıştık. Uzun yıllardan beridir giymediğim hakem formamı bugün onlar için giydim. Yüzlerde tebessüm oluşturmuşsak ne mutlu bize” dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Han, Özel Gelişimli Bireylerin daha iyi gelişmesi için böyle bir aktivite yaptıklarını belirterek şunları söyledi;” Bu etkinliğe katılan 16 kurumumuza teşekkür ediyorum. 16 Rehabilitasyon Merkezimiz çocuklarını alıp geldi. Bu çocuklarımız toplumda özel yeri olan çocuklarımızdır. Onlar için ne yaparsak azdır. Bizde Milli Eğitim olarak bu çocuklarımız için her yıl farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bugünde burada formalarını giyen gelen kardeşlerimiz kıyasıya yarıştı. Gönüllerince eğlendi. Amacımız buydu. Umarım bu etkinlikleri arttırırız. Çocuklarımızı daha fazla mutlu ederiz.”

Törende kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, bu etkinliğin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tüm tesislerinin halkın hizmetinde olduğunu yineledi.
Özel Eğitimli Kurumlar Genel Sekreteti Hediye Atay ise her yıl düzenledikleri etkinliklere bu yılda devam ettiklerini belirtirken, organizasyonlarının artarak devam edeceğini ifade etti.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER