Yol bakım ve onarım çalışmalarında ağırlık kırsala verildi

Kent içindeki altyapı çalışmaları nedeniyle geçen yaz asfalt sezonunda yama çalışmaları dışında yol yapım işlerini ağırlıkla kırsala veren Belediyemiz, son 8 ayda ilçeler ve kırsalda toplam bin 590 kilometrelik yol,onarım bakım ve stabilize yol yapımını gerçekleştirdi....

Yol bakım ve onarım çalışmalarında ağırlık kırsala verildi
 Kent içindeki altyapı çalışmaları nedeniyle geçen yaz asfalt sezonunda yama çalışmaları dışında yol yapım işlerini ağırlıkla kırsala veren Belediyemiz, son 8 ayda ilçeler ve kırsalda toplam bin 590 kilometrelik yol yapım, onarım bakım ve stabilize yol yapımını gerçekleştirdi.

Belediyemiz yol onarım, bakım ve asfaltlama çalışmaları kapsamında 5 bin 650 kilometrelik kırsal mahalle yolu için Bismil, Çınar, Ergani, Çermik, Kulp, Lice, Silvan, Hazro ve Dicle ilçeleri üzerine şantiyeler kurarak çalışmalarını sürdürdü. 8 ayda 244 kilometre birinci kat asfalt sathı kaplama yapım işini tamamlayan Belediyemiz, 73 kilometrelik yolun da temel tabakası yapım işlerini bitirdi.

Yeni yollar açıldı

Ayrıca ilçe şantiyelerimizde bulunan iş makinaları ile 30 kilometrelik yeni yol açıldı. 473 kilometrelik asfaltın bakım onarım işleriyle, 300 kilometrelik stabilize yol yapımı gerçekleşti. Belediyemiz, 200 kilometrelik yolun da reglaj (düzeltme) işlerini yaptı.

Bu yıl belediyemiz kırsal mahallelere hizmet götürebilmek amacıyla 60 milyon liralık bütçe ayırdı. Bu bütçe ile 650 kilometrelik asfalt ve 350 kilometrelik stabilize yol yapımı planlandı. Belediyemiz teknik elemanları, işlerin zamanında yetiştirebilmesi amacıyla etüt ve proje çalışmalarını tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER