Hüda-par’dan Lice’deki Olaylara Kınama

Hür Dava Partisi (Hüda-Par), düzenlediği basın açıklamasıyla önceki gün Lice’de meydana gelen olayları kınadı.Cuma namazı çıkışı Ulu Camii önünde toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, Lice’de seçim çalışmaları sırasında...

Hüda-par’dan Lice’deki Olaylara Kınama
Hür Dava Partisi (Hüda-Par), düzenlediği basın açıklamasıyla önceki gün Lice’de meydana gelen olayları kınadı.

Cuma namazı çıkışı Ulu Camii önünde toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, Lice’de seçim çalışmaları sırasında Hüda-Par’ın konvoyuna yapılan saldırıyı protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyet Diyarbakır Şube Başkanı Yardımcısı Cemil Ünsal, Hüda-Par’lıların Lice’de büyük bir teveccüh ile karşılandığını söyledi. Ünsal, “Bunu hazmedemeyen çete yandaşlarının tahrifi sonucu BDP ilce ilçe binasından çıkan faşist zihniyetli birkaç kişi Hüda-Par Başkan adayları ve üyelerini adeta taş yağmuruna tutmuş, odun, kalas ve kesici aletlerle saldırmıştır. Bu saldırılar sonucu onlarca Hüda-Par üyesi yaralanmıştır. Bu provokasyonun asıl failleri BDP yetkilileridir. Zira siyasi menfaatleri uğruna şimdiye kadar İslami STK’lara yapılan hiçbir saldırıyı kınamadıkları gibi adeta yangına körükle giden açıklamaları ile bu saldırıların psikolojik alt yapısını oluşturmuşlardır. Ne Kürdistan eski Kürdistan’dır ne de Müslümanlar eski uyuyan Müslümanlardır. Lice provokasyonun üçüncü bir faili de var ki o da kolluk güçleridir. Diğer saldırılarda olduğu gibi bu saldırı da yerel emniyet güçleri olayları izlemekle yetinmişlerdir. Olaylara sadece seyirci olmuşlardır. Olayların büyümesinin ardından ise parti üyelerine yönelik biber gazı atmıştır. Parti üyelerinin olayların büyümemesi için geride bıraktıkları araçları oradaki çetelerin barbar ellerine bırakmıştır. Hani BDP’liler asla bir başka parti veya adayına sataşmayacaktı, hani kendini bilmez birisi çıkar ve size taş atsa bile siz kendisine gül ile yaklaşacaktınız, hani tek bir esnafın tek bir kardeşinizin bırakın camı dahi kırılmayacaktı. Bu mudur halka saygılı olmanızın gereği” dedi.

“BU SEÇİM KÜRT HALKININ KADERİNİ BELİRLEYECEK OLAN BİR SEÇİMDİR”

Daha sonra konuşan Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz ise, partilerinin inadına huzur, inadına barış diyeceğini ve Kürdistan’ı hak etmiş olduğu hizmete, yere getireceğini söyledi. Yılmaz, “Olay sadece BDP Hüda-Par meselesi değildir olay fikirseldir, ideolojiktir. Bu seçim Kürt halkının kaderini belirleyecek olan bir seçimdir. Arkadaşlarımız araçlarına bindikten sonra BDP ilçe binası ve çevrelerinden çıkan ayak takımının saldırıları gerçekleşti. 30 dolayında şu an taş, sopa ve bıçakla yaralı olan kardeşimiz var. Eğer bir provokasyon varsa bu kesinlikle esnafın ve halkın bizi bağrına basmasını kabullenemeyen ve bugüne kadar kabus gibi çöken zihniyetin provokasyonudur” diye konuştu.

Grup, tekbir ve sloganlar attıktan sonra sessizce dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER