'Ateşböceği' Diyarbakır'da

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağlı Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, Diyarbakır’daki öğrencilerle bir araya geldi.Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Hamravat İlkokulu'ndaki öğrencilerin misafiri olan Ateşböceği Gezici...

'Ateşböceği' Diyarbakır'da
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağlı Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, Diyarbakır’daki öğrencilerle bir araya geldi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Hamravat İlkokulu'ndaki öğrencilerin misafiri olan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, büyük ilgi gördü. Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi'nde bir bilgisayar etkinliği odası, serbest etkinliklerin yapılacağı bir oyun atölyesi ve bir yaşam alanı bulunuyor. Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi sorumlusu Süleyman Selçuk Tangül, okulda bulunan öğrencilerin tamamının eğitimden yararlanacağını ve tüm etkinliklerin diğer okullardaki öğrencilere de açık olduğunu söyledi. Bugüne dek on binlerce kilometre yol kat ederek tüm illerde 100 binlerce çocuğa ulaştıklarını belirten Tangül, “Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Projesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından, bölgede eğitimin kesintiye uğramaması amacıyla Umut 2000 otobüsleri ile başladı. Konakladığı noktalardan belli bir süre sonra hareket ederek, yeni yerlere, başka çocuklara umut ışığı taşıyan bu mobil sisteme Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ismi verildi ve proje zaman içinde tüm illere ulaştı. Bölgede gereksinim duyulan eğitim desteğini karşılayabilmek ve katılan çocuklar üstünde kısa sürede etki sağlamak amacıyla oluşturulan, çeşitliliği ve uygulama esnekliği olan bir program olan Ateşböceği Eğitim Programı, temel olarak çocukta özgüven, değerlilik, kendini ifade edebilme ve duygudaşlık gibi duygu ve becerilerin gelişimini, çevre, insan hakları, hijyen gibi konularda farkındalık ve duyarlılık kazanımı hedefliyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER