Diyarbakır’da Kürtçe Ve Zazaca Derslerine İlgi Arttı

Diyarbakır’da geçen yıla oranla seçmeli olarak Kürtçe ve Zazaca derslerini alan öğrenci sayısında artış yaşandığı bildirildi.Diyarbakır’da 454 bin öğrenci yeni eğitim öğretim yılında ders başı yaparken, 16 bin 384 öğretmen...

Diyarbakır’da Kürtçe Ve Zazaca Derslerine İlgi Arttı
Diyarbakır’da geçen yıla oranla seçmeli olarak Kürtçe ve Zazaca derslerini alan öğrenci sayısında artış yaşandığı bildirildi.

Diyarbakır’da 454 bin öğrenci yeni eğitim öğretim yılında ders başı yaparken, 16 bin 384 öğretmen de görev başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Diyarbakır’da 188 okulun yapımına devam edildiğini söyledi. Yaklaşık 10 bin 250 dersliğin öğrencilerin hizmetinde olduğunu belirten Ağırbaş, "Ayrıca 188 okul yapım işi devam ediyor, buda yaklaşık 2 bin 307 dersliğe tekabül ediyor. Bunlar bittiğinde derslik başına düşen öğrenci sayısında da ciddi bir azalma olur. Bunlar yeterli değil daha çok derslik yaparak çocuklarımızın daha rahat eğitim ve öğretim görebileceği ortamları biran önce oluşturmak istiyoruz" dedi.

"8 BİN KİŞİ KÜRTÇE VE ZAZACA SEÇMELİ DERS ALMAK İSTEDİ"

Geçen yıl Diyarbakır’da 6 bin 417 öğrencinin seçtiği Kürtçe ve Zazaca derslerinde bu yıl artış yaşandığını aktaran Ağırbaş, 2 gün daha tercihlerin devam edeceğini dile getirdi. 8 bin kişinin Kürtçe ve Zazaca derslerini almak için okullarına tercih formu verdiğini anlatan Ağırbaş, "Sayının 10 bine ulaşılması bekleniyor. En çok tercih edilen derslerin başında Kur'an-ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatı dersleri geliyor. Bölgemizde konuşulan Kürtçe ve Zazaca dersleri velilerimiz tarafından tercih ediliyor. Velilerimiz seçmeli ders ile ilgili olarak tercihlerini yaparak ilgili okul müdürlüklerine veriyorlar. Tercihler Bakanlık tarafından 20 Eylül’e kadar uzatıldı ve geçen yılın üzerinde bir sayı mevcut. Şuanda Kürtçe’ye de Zazaca’ya da büyük bir teveccüh var. Şuan itibari ile 8 bin civarında bu dersi seçen öğrencimiz var" diye konuştu.

Ağırbaş, Kürtçe ve Zazaca dersleri verecek olan öğretmenlerinin de mevcut olduğunu, öğretmenlerin bu alanda yüksek lisansını yapıp formasyona uygun ders verebilecek, dilin özelliklerini ve bütün yönlerini anlatacak bilgiye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER