Minibüs Kooperatifi Mühürlendi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, şehir merkezinde bulunan 5 No'lu yolcu taşıma kooperatifi trafik komisyon kararıyla mühürlendi.Diyarbakır Valiliği’nin talimatıyla ilçe merkezindeki yolcu taşıma kooperatifinin otogara çekilmesi için görüşmelerden...

Minibüs Kooperatifi Mühürlendi
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, şehir merkezinde bulunan 5 No'lu yolcu taşıma kooperatifi trafik komisyon kararıyla mühürlendi.

Diyarbakır Valiliği’nin talimatıyla ilçe merkezindeki yolcu taşıma kooperatifinin otogara çekilmesi için görüşmelerden netice alınamayınca duruma polis müdahil oldu. Sabahın erken saatlerinde merkez Üçyol'da bulunan 5 No'lu kooperatifin mühürlenmesi sırasında ilçe merkezindeki araç trafiği ulaşıma kapatılırken, çevik kuvvet ekipleri çarşı merkezini ablukaya aldı. 5 No'lu minibüs kooperatifinin mühürlenmesi sırasında emniyet güçleri ve kooperatif üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Olası kargaşa durumuna karşı çevik kuvvet ekiplerinin ablukaya aldığı çarşı merkezinde ulaşım trafiğe kapatıldı. Mühürleme işleminin ardından uygulamayı protesto eden minibüs kooperatifi üyeleri Üçyol'da otuma eylemi gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Yaşar Demirel, "30 yıldan bu yana burada faaliyet yürütüyoruz. Yüzlerce kişi buradan ekmek yiyor. Kendi tapulu ve ruhsatlı yerimizde kimseye zararımız olmadan çalışıyoruz. Valilik trafik komisyon kararı alarak bizi yerimizden, ekmeğimizden etmeye çalışıyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Gerekirse günlerce eylem yapacağız. Sesimizi duyurana kadar mağduriyetimiz giderilene kadar bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER