Gençlik Spor ile Yeni Diyarbakır'ın Stat Kavgası

Spor Toto 3.Lig'de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor ile Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında yaşanan stat kirası krizi yeniden baş gösterdi.

Gençlik Spor ile Yeni Diyarbakır'ın Stat Kavgası
Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor ile Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında yaşanan stat kirası krizi yeniden baş gösterdi. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 'Her maç için stat kirası peşin yatırılmazsa ve personel ücreti peşin yatırılmazsa maçların oynanmasına izin vermeyiz' dayatmasında bulunduğunu iddia eden Başkan Feyzi İlhanlı, bu duruma sert tepki göstererek takımı ligden çekme tehdidinde bulundu.
Diyarbakır'da sporun gelişmesini engellemek ve hiçbir menfaat beklemeden yatırım yapan insanların bıktırılarak bu işten uzaklaştırılmasını amaçlayan bir anlayış olduğunu belirten İlhanlı, "Yeni Diyarbakırspor olarak bugüne kadar kimseden tek bir kuruş yardım almadan, hiçbir kurum ve kuruluştan para dilenmeden kendi imkanlarımızla bir eser yarattık. Bunu yapmamızdaki amaç memleketimize hizmet etmektir. Ne bir siyasi hedefimiz ne de ekonomik çıkar beklentimiz yok. Bu şehirde ihale alan veya bir takım çıkarlar elde etmek için de bu işi yapmıyoruz. Buna rağmen bizi bıktırmak, bu işten soğutmak ve önümüzü kesmek isteyenler var. Aslında bunlar bize değil Diyarbakır'a kötülük yapıyor" dedi.

"PARAYI YAKAR, TAKIMI LİGDEN ÇEKERİZ"


İlhanlı, bu dayatmanın dünyada örneğinin olmadığını öne sürdü. İlhanlı, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. 'Maçtan önce stat kirasını ödemezsen, personel parası ödemezsen maçı oynatmayız' diye tehdit ediyorlar. Maç oynanmadan bunlar nasıl dayatılır? Burası muz cumhuriyeti mi? Hani devletin görevi halkına spor yaptırmaktı? Peki devletin spordaki kurumu ne yapmaya çalışıyor? Maç oynanır sen maçtan sonra resmi evraklarınla beraber parayı talep edersin, ben ödemezsem o zaman federasyona gidersin,hukuki yollara başvurursun. Kimseden para dilenmeden,3-4 trilyon para harcayarak kulübü bu hale getiren bizler senin 3-5 milyarın için mi kaçacağız" dedi.

"TRİBÜNLER PİSLİK İÇİNDE"

Yozgatspor ve Adıyamanspor maçlarının giderlerini peşin ödemelerine rağmen tribünlerin temizlenmediğini ifade eden İlhanlı, "Buradaki amaç Diyarbakırspor'un önünü kesmektir. Yozgat ve Adıyaman maçlarının kirasını peşin ödedik, buna rağmen tribünlerin hali içler acısı. Her yer pislik içinde. Bu kadar para alıyorsan bari tribünleri temizle ama o da yok. Onlar 'parayı peşin ödemezseniz maçı oynatmayız' diyerek psikolojik harekat yapıyorsa biz de o parayı peşin ödemeyerek sahaya çıkmayız. Ben 3-4 trilyonu yakarım takımı ligden çekerim. Nereye kadar bunların dayatmalarıyla uğraşacağız? Oynanmayan bir maçı kirası ve giderleri nasıl peşin istenir? ya bu işe çözüm bulsunlar, ya da buraya kadar giyerek ligden çekiliriz" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 09:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
samet
samet - 11 yıl Önce

bunlari hepsi diyarbakirsporun yasamasina istemeyen insanlar onlar kimdirdi bisim memleketimisde kendi sahamis bise artislik yapiyorlar burasi diyarbakir tabikide diyarbakirspor oynayacak yada diyarbakir takimlari istanbul takimisi gelsin oynasin bu anlayis cahillik nedir sikayet edin gerekli mecileri spor il mudur neyin kafasini yasiyor kendine dikkat etsin milletin taraftarin canini sıkmasin saten bir defa yikildilar ikincide defa bedelini agir ödürler..

SIRADAKİ HABER