Köylerde Müzik Şöleni Start Aldı

Dicle Fırat Kültür Derneği’nin kültür ve sanat çalışmaları, Yenişehir Güvendere Mahallesi’nde müzik şöleniyle start aldı.Müzik şölenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri, belediye...

Köylerde Müzik Şöleni Start Aldı
Dicle Fırat Kültür Derneği’nin kültür ve sanat çalışmaları, Yenişehir Güvendere Mahallesi’nde müzik şöleniyle start aldı.

Müzik şölenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, köy halkı ve Dengbej evi sanatçıları katıldı. Diyarbakır'da kültürel ve sanatsal faaliyet yürüten Dicle Fırat Kültür Derneği, köylere yönelik düzenledikleri kültürel ve sanatsal paylaşım programı kapsamında çalışmalarını başlattı. Yenişehir Mahallesi’ndeki müzik şöleni Dengbej evi sanatçılarının seslendirdikleri eserlerle başladı. Ardından kısa bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Dicle Fırat Kültür Derneği’nin köylere yönelik başlatmış olduğu bu çalışma için teşekkür etti. Kurbanoğlu, “Belediye hizmetleri sadece alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret değil. Yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerle farkındalık yaratmaktır. Halkımızın verdiği mücadele hem şehirlerde hem köylerde, mahalle ve sokaklarda devam etmektedir. Varolan sistem yıllardır asimilasyon politikalarıyla anadil, sosyal kültürümüzü yok saymaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Ama şunu bilsinler ki Kürtler yüzyıllardan beri tüm yasaklamalara rağmen kendi anadili, kültürü ve yaşam tarzıyla var olmuştur. Halkımız yaptığı mücadelelerle her zaman olduğu gibi bu politikalara da boyun eğmeyecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER