Hrant Dink Diyarbakır’da Anıldı

İstanbul'da 19 Ocak 2007 günü öldürülen Ermeni gazeteci Hrant Dink, Diyarbakır’da düzenlenen etkinlerle anıldı.İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni gazeteci Hrant...

Hrant Dink Diyarbakır’da Anıldı
İstanbul'da 19 Ocak 2007 günü öldürülen Ermeni gazeteci Hrant Dink, Diyarbakır’da düzenlenen etkinlerle anıldı.

İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni gazeteci Hrant Dink, ölümünün 7. yıldönümünde Diyarbakır’da anıldı. Sivil toplum kuruluşları ve Ermeni cemaati üyelerinin katılımıyla Koşuyolu Park’ında bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kalabalık, Hrant Dink’i andı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma törenine katılanlar, ellerinde Hrant Dink’in yazdığı yazılardan alıntılar ve Agos Gazetesi’ni taşıdı.

Anma programı kapsamında sivil toplum örgütleri ve Ermeni cemaati üyeleri adına Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi bir açıklama yaptı. Elçi, Dink cinayetinin net olarak aydınlatılmadığına dikkat çekerek Ermeni gazeteci-yazar Hırant Dink’i anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Elçi, "Yedi yıl önce, tam da bu saatlerde, İstanbul’un orta yerinde vurdular. Onun sesinden, sözünden ve dile getirdiği gerçeklerden korkuyorlardı. Halkının yaşadığı acıları, dramları korkusuzca dile getiren bu onurlu insanı susturarak Ermeni halkının hakikatinin ortaya çıkmasını engelleyeceklerini düşündüler. Hırant Dink, bir yandan halkının yaşadıklarını bir ozan gibi, hüzünlü şarkılar söyler gibi milyonlara anlatırken, aynı zamanda Türkiye halklarının barışı, birlikteliği ve demokrasi içinde kardeşçe yaşaması için de mücadele veriyordu. Yedi yıl önce İstanbul’un orta yerinde sıkılan o kurşunla halklarımızın ortak vicdanına kastedildi. Tetiği çeken piyon sınırlı bir ceza alsa da ve görünürde ona yardım eden birkaç kişi yargılanıyorsa da, cinayetin arkasındaki gerçek tablo aydınlatılmadı ve olayda sorumluluğu olan çok sayıda kamu görevlisi soruşturulmadı. Ermeni halkının hakikati gibi, Hırant Dink’in katilinin hakikatinin de üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Ama biz hem Ermeni halkının hem de Hırant Dink cinayetinin hakikatini çok iyi biliyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER