Çınar İlçe Milli Eğitim'den İddialara Cevap

Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından sanki okullarda kız öğrencilerin kantine girmesi yasaklanmış gibi asılsız ve aslı olmayan habere imza atan ulusal gazeteler yalan haber yaparak skandala imza attı.

Çınar İlçe Milli Eğitim'den İddialara Cevap
Radikal - Milliyet - Cumhuriyet Gazetelerinden Maksatlı Haber

Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından sanki okullarda kız öğrencilerin kantine girmesi yasaklanmış gibi asılsız ve aslı olmayan habere imza atan ulusal gazeteler yalan haber yaparak skandala imza attı. Kaynağı ve kimin tarafından servis edildiği bilinmeyen haber, olduğu gibi karalama ve bu yolla Hükümetin eğitimde kılık kıyafet ve dolayısıyla başörtüsü serbestiyetini karalamaya çalışan haber Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir Ttarafından yalanlandı.

Okullardaki öğretmenler ve idarecilerinde yalanladığı haberin asılsız olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir şunları söyledi;" 10/09/2013 Tarih ve 4126 Sayılı Kaymakamlık Makamlarının Olurları gereğince 12/09/2013 Tarihinde saat 10.00 da Çınar İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda tüm okul ve kurum müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DEMİR Başkanlığında toplantı yapılmış. Toplantının ana gündem maddeleri okullarda bulunan öğretmen ihtiyacı ve okulların ihtiyaçları konulu olup söz konusu diğer hususlarda dile getirilmiştir. Radikal Gazetesinde yukarıda İddia edilen hususların tamamen gerçek dışı olduğu ve çarpıtıldığı göze çarpmaktadır. Kılık kıyafet hususu ile ilgili olarak dile getirilen açıklama Eğitim-Sen'in kılık kıyafet uygulaması ile yakından uzaktan alakası olmayıp Sayın Milli Eğitim Bakanımızın da ifade ettiği "toplumda kabul gören bir uygulamanın yapılmasını aşırıya kaçan sakal bırakma ve kot pantolonla okula gidilmemesi gerektiği hususları dile getirilmiş, ancak toplantıda iddia edildiği gibi her hangi bir sendika ismi zikredilmemiş ve bu bu hususta bir telkinde bulunulmamıştır. Zaten dikkat edildiğinde yapılan toplantı tarihinin Eğitim-Sen'in eylem kararından önce olduğu görülecektir. Ayrıca İlçemizde şu ana kadar okullara bu hususta soruşturma açılması talebi ile ilgili bir söylemimiz olmadığı gibi alınan herhangi bir makam oluru da mevcut değildir. söylemlerimiz 657 Devlet Memurları Kanununun Kılık Kıyafet Yönetmeliğine Uygun olup hiç bir şekilde mevzuata aykırı bir durum belirtilmemiştir. Haberin düzeltilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim. "

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER