Çermik Devlet Hastanesi'nden Evde Bakım Hizmeti

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan evde sağlık hizmetleri ekibi ilçe halkına evde sağlık hizmeti sunmaya başladı.Çermik Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Ahmet Karaaslan, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin...

Çermik Devlet Hastanesi'nden Evde Bakım Hizmeti
Diyarbakır'ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan evde sağlık hizmetleri ekibi ilçe halkına evde sağlık hizmeti sunmaya başladı.

Çermik Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Ahmet Karaaslan, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin bünyesinde başlattığı evde sağlık hizmetleri projesi çerçevesinde Çermik Devlet Hastanesi'nde de evde sağlık hizmeti ekibi kurduklarını söyledi. Op. Dr. Karaaslan, evde sağlık hizmeti almak isteyen yatalak, bedensel engelli, yaşlı ve ağır hastaların başvurmaları halinde evde sağlık hizmeti ekibinin vatandaşın evine giderek gerekli sağlık hizmeti sunmaya başladıklarını söyledi. Bu hizmetin ilk etapta yatağa bağımlı yaşlı ve özürlü hastalar ile psikiyatrik ve onkolojik sağlık sorunları olan Çermik merkez ve köylerdeki tüm hastaları kapsadığını belirten Op. Dr. Karaaslan, çalışmaların randevu sistemi şeklinde yaptıklarını vatandaşların aramaları veya başvurmaları halinde evde sağlık hizmeti ekibinin hastaya aracıyla eve gidip hastaya sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti.

Evde bakım hizmeti almak isteyen yatalak, özürlü ve ağır hastaların pansuman, iğne, serum takma gibi tıbbi müdahaleleri hastanın evine giderek yaptıklarını aktaran Op. Dr. Karaaslan, bu hastaların hastane içindeki tün muayene ve bakım hizmetleri evde sağlık hizmeti ekibi tarafından takip edilmektedir diyerek, evde sağlık hizmetleri ekibimiz güler yüzlü personellerle evde bakımı zorunlu tüm hastalarımızın yanında olmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2013, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER