‘MUSLUKLARININ SUYU KESİLDİ’

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde görev değişiminin yapılmasının ardından kurumda başlayan revizyon ve düzenleme çalışmaları ağırlık kazandı. Revizyondan memnun kalmayan ve kurumu paçavraya çeviren bazı kişiler yeni atanan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Şükrü Budak’ı çeşitli ithamların odağına yerleştirme gayretindeler. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan FETÖ İle Mücadeleyi İzleme Platformu Temsilcisi Muhammed Beybur, yapılan açıklamaların organize ve bilinçli saldırılar olduğunu söyledi.

‘MUSLUKLARININ SUYU KESİLDİ’

 Son dönemlerde bazı basın, yayın organlarında hedef haline getirilen ve yeni atanan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Şükrü Budak hakkındaki haberlere karşı FETÖ İle Mücadeleyi İzleme Platformu Temsilcisi Muhammed Beybur bir açıklama yaptı.  Beybur yaptığı açıklamada Şükrü Budak’ın gerçekleştirdiği tasarruf tedbirleri ve yasalar çerçevesinde görevlendirmeleri hayata geçirmesinden rahatsız olan kesimlerin musluklarının suyu kesildiği için böylesi karama kampanyaları düzenlediklerini savundu.

 

Kamu Hastanelerini yeniden revize eden yeni Genel Sekreter Şükrü Budak’ı çeşitli çevrelerle birlikte hastane içindeki bazı kişilerin organize ve bilinçli bir biçimde saldırı gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek şunları kaydetti: “ Yeni atanan Genel Sekreteri hedeflerine alanlar bence daha önce görev yapanlardır. Aksi taktirde yeni atanan birini bu kadar yıpratma gayreti içinde olunmazdı.” Dedi.

 

“Ellerinde daha fazla yetki olan ve inisiyatif kullananlar şimdi daha az yetkili oldukları için çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ediyorlar. Sözleşmelerle tayin edilen bu kadar yetkilinin olduğu bir ortama daha fazla idareciye yetki vermenin mantığını anlamış değiliz. Varsa atadığı biri buyursunlar açıklasınlar.” Diyerek sözlerine devam eden Beybur, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü : “ Referandum, Yeni Anayasa, Güçlü Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Türkiye arifesinde; PKK, FETÖ ve bileşenleri ile birlikte hareket eden dış mihrak güdümlü basın-yayın organları, tüm gücüyle Devletimize ve devletin aziz ve dürüst memurlarına mesnetsiz ve pervasızca saldırmaktadırlar. Bu saldırıdan,Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği de nasibini almıştır.’Sağlık alanında iktidar savaşı’ başlıklı yazıda Hastane Müdürleri ve Başhekim Yardımcıları görevden alınmıştır ve bir haftadır makamları boş durumdadır ayrıca, yakında ameliyatlar yapılmayacağı gibi kaos ortamı yaşanacaktır gibi basiretsiz, kalitesiz ve seviyesiz kalem tetikçiliğine soyunmuş,sözde basın-yayın organlarının iftiralarına ve ithamlarına itibar edilmemeli ve halkımızın gözünde önem arz etmemelidir. 2012 yılında yürürlüğe giren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kanunu ve daha önce Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu Başkanlığı görevini ifa eden Dr. Hasan Çağıl’ın resmi yazısında, Mevcut idarecilerin yetersizliği durumunda ilgili idare tarafından görevlendirilecek idari kadroda ki idareciler de, Müdür yardımcısı ibaresi kullanılmadan İmza Yetkilisi veya Birim Sorumlusu olarak görevlendirme yapılabileceği, sağlık alanında ki doktorlar da ise Başhekim Yardımcısı ibaresi kullanılmadan İmza Yetkilisi veya Sorumlu Hekim olarak görevlendirme yapılabileceği açık bir şekilde belirtilmiştir. 663 sayılı kanunda bu tür unvanlar artık yer almazken, Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Şükrü Budak'ın yaptığı uygulama, kanun ve yasalar çerçevesinde bir uygulama olup, bunun bahane edilip,Genel Sekreter'in hedef tahtasına koyulup çalışmalarının engellenmesi,bunları değiştirip kendi adamlarını getirecek gibi bir algı operasyonu yaratılmak istenmesi ve bazı şer güçler tarafından itibarsızlaştırma politikası uygulanmaya başlanılmış olması da ayrı bir muamma olup,kaldı ki yazılan resmi yazıda ve yapılan uygulama da,sadece isim değişikliğine gidilmiştir.” Dedi.

 

Görevden alınmaların olmadığını ve çalışanların devam ettiğini de hatırlatan Muhammed Beybur konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Kamu Hastanelerinde bu şekilde görev yapan idarecilerin,663 sayılı kanun gereği isim değişikliğine gidilerek görevlerine devam ettiklerinin, kamuoyu tarafından bilinmesi büyük önem taşımakta olup,yapılan değişikliğin kanun ve yasalar çerçevesinde yapıldığı ve herhangi bir keyfi uygulama olmadığı gibi,Genel Sekreter Uz.Dr.M.Şükrü BUDAK'IN görevinin başında olduğu ve memleketimize hizmet anlamında yapacağı tüm olumlu çalışmalarında yanında olduğumuzu ve her zaman destekleyeceğimizi, bunun akabinde yapacağı tüm olumsuz çalışmalarında da her zaman karşısında olacağımızın bilinmesini, alenen belirttiğimiz tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER