90 Günde Sağlıkta Devrim

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘90 Gün Çalışmaları’ Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Hastaneleri’nde start aldı. 90 Günde kamu hastanelerindeki yenilikler ve hasta memnuniyetin yükseltilmesi hedefleniyor.

90 Günde Sağlıkta Devrim
KAMU HASTANELERİ 90 GÜNDE YENİLENECEK

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘90 Gün Çalışmaları’ Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Hastaneleri’nde start aldı. 90 Günde kamu hastanelerindeki yenilikler ve hasta memnuniyetin yükseltilmesi hedefleniyor.
Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıkta Dönüşüm” projesi kapsamında yer alan 90 Gün Çalışmaları için kolları sıvadı.

14 HASTANE YÖNETİCİSİ KATILDI

Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde sinevizyon gösterileri ile sunumların yapıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya bağlı 14 hastanenin (DEAH,Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bismil, Çermik, Çınar, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Kulp, Lice İlçe Devlet Hastaneleri ve Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu İlçe Devlet Hastanesi) yöneticileri katıldı.

YENİLİKLER YAPILACAK

Kamu hastanelerinde hedeflenen yenilikleri hayat geçirmek için başlatılan proje ile birçok alanda standartların yükseltilmesi hedefleniyor. Daha etkin bir yönetim, hasta memnuniyeti ve kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetini artıracak adımlar projenin en önemli konuları arasında yer alıyor. Bu proje kapsamında Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği üç ana başlıkta bir dizi talimat gerçekleştirilerek hastanelerin amacına hizmet edecek, takip edilebilir, ölçülebilir bir çalışma takvimi hazırlanacak.

KURTOĞLU: BÖLGE ÇAĞIN EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ GÖRECEK

Toplantıya başkanlık eden Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, projenin Diyarbakır’da hedefine ulaşabilmesi için özellikle hastane yöneticilerinin, kurumlarındaki eksikliklerin tespiti ve yapılması gerekenler ile ilgili koordineli olarak aktif çalışmaları gerektiğine dikkat çekti. Kurtoğlu: “ 90 Gün Çalışması ‘hedeflerle yönetim ilkesine‘ dayanan bir yönetim çalışması olarak adlandırılmaktadır. Bu projenin temelinde halka hizmet yatmaktadır. Kamu Hastanelerinin iyileştirilmesi hastaların ve çalışanların memnuniyeti açısından çok önemlidir. Bu kapsamda planlı ve programlı çalışarak birliğimize bağlı hastanelerin daha modern bir kamu hastanesine dönüşmesini sağlayabiliriz. Çalışmanın tamamlanma süresi adından da anlaşılacağı üzere 90 gündür. Bu çalışmanın sona ermesinin ardından yeni 90 günler başlayacak ve kendini yenileyen dünya ile birlikte, birliğimize bağlı kamu hastaneleri de yenilenen yüzü ile hizmet verecektir. Bölge halkımız tarihten bu yana çağın en iyi sağlık hizmetini görecek.” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2013, 02:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER