Kayıp Yakınlarının Eylemi 237. Haftasında

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınları tarafından 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganı ile her hafta düzenlenen oturma eylemlerinin 237.'si gerçekleştirildi.İHD ve kayıp yakınları tarafından 'Kayıplar...

Kayıp Yakınlarının Eylemi 237. Haftasında
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınları tarafından 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganı ile her hafta düzenlenen oturma eylemlerinin 237.'si gerçekleştirildi.

İHD ve kayıp yakınları tarafından 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganı ile her hafta düzenlenen oturma eylemlerinin 237.‘si, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı'nın önünde gerçekleştirildi. Üzerinde kayıp resimlerinin bulunduğu ve ‘Onlar bir gece evlerinden alındılar ve bir daha geri dönmediler’ yazılı pankartın açıldığı eyleme, STK temsilcilerinin yanı sıra İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, İHD yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları katıldı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıp yakınlarının her hafta burada kayıplarının akıbetini sormak için bulunduğunu ve ısrarla adalet çağrısında bulunduğunu belirtti. Bilici, kayıpların faillerinin devlet arşivlerinde kayıtlı olduğunu, arşivlerdeki kayıtların açılarak kayıpların bulunmasını talep ettiklerini söyledi. Bilici “Kürdistan bölgesinde kalıcı bir barışın sağlanması ve artık anaların gözyaşı dökmemesi için, kayıplarımızı bulun ve failleri deşifre edin. Failleri yargı karşısına çıkarın ve hesap sorun. Hesap sormadığınız zaman, biliniz ki sizde işlenen bu suçların, bu katliamların ortağısınız. İşlediğiniz suçları itiraf edin” dedi. Gündemdeki gelişmelere de değinen Bilici, Ortadoğu’da katliamların ve kirli bir savaşın yürütüldüğünü kaydetti. Bilici "Irkçı egemen sistemler, Ortadoğu’da bu kirli savaşı sürekli sürdürüyorlar. Güney Kürdistan’da kimyasal silahlar kullandılar. Bütün dünya ülkeleri sessiz kaldı. Bu gün yine Suriye’de kullanılıyor. Yine sessizlik. Ancak bilinmeli ki, Ortadoğu’da kirli savaşa dair yürütülen politikalar artık iflas etmiştir. İnsanlar, insani hakları savunmak için mücadele ediyorlar. Biz Türkiye ve dünya devletlerine sesleniyoruz. Ortadoğu’da ve insan haklarına dayalı kardeşliğin ve üstün bir hukuk anlayışının gelişmesi için halkların iradesine saygı duyun” diye konuştu.

Bilici’nin ardından konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Kayıplar Komisyonu üyesi Necibe Güneş Perinçek, kayıp yakınlarının 237 hafta boyunca burada bulunduklarını ve kayıpların akıbetini sorduklarını belirterek, ellerinde bulunan delil ve belgelere dayanarak yaptıkları suç duyurularının, Cumhuriyet Savcıları tarafından dikkate alınmadığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2013, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER