'Anne Oteli' Açıldı

‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ‘Anne Oteli’ yapılarak hizmete açıldı.

'Anne Oteli' Açıldı

‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ‘Anne Oteli’ yapılarak hizmete açıldı.

Doğum sonrası bebekleri kuvöze alınan annelerin çocuklarını rahat emzirmeleri için Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde konforlu bir anne oteli yapıldı. ’Sağlıkta Dönüşüm ‘ projesine göre yeni doğan yoğun bakım ünitesi içerisinde yer alacak anne oteli bebeklerine daha yakın olmak isteyen anneler için son derece sağlıklı bir ortam oluşturuldu.13 yataklı anne otelinin açılışı Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu tarafından yapıldı. Neslin devamı için annelerin sağlığına dikkat çeken Kurtoğlu; “ Anne ve bebek ölümlerini en aza indirgemek için Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ayrı bir özen gösteriyoruz.
Bu kapsamda 10 bin metre kare kapalı alanda acil servis ve ek bina yapımı çalışmaları devam ediyor.4 katlı ek bina 2014 yılında hizmete açılacak. Mevcut 80 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesine ek olarak 65 yeni doğan yoğun bakım planı ihaleye açıldı. En önemlisi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve iki saat arayla anne sütü alması gereken bebeklerin anneleri için anne otelini hizmete açtık. Burada annelerin maddi manevi rahatlıkları için her şeyi düşünerek tasarlandı. Prematüre ve ya hasta bebeklerin annelerinin de sağlıkları bizim için çok önemli. Çünkü ancak sağlıklı bir anne sağlıklı bir nesil yetiştirebilir” dedi.

Aynalı şık dolaplar ve yatak bazalarıyla dekore edilen ve küçük plazma televizyonların yer aldığı anne oteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin 6. Katında hizmet vermeye başladı. Anne oteli; çevre İl ve İlçelerden gelen hastaların doğumdan birkaç gün önce anne oteline yerleşmeleri ile yolda doğum riskinin de önüne geçecek. Anne oteli ile anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER