Diyarbakır'da Türkçe, Kürtçe, Arapça Ve Zazaca Sağlık Mesajı

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi içindeki billboardlara Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca sağlık mesajları içeren afişler asıldı.Demokratikleşme paketinin açıklamasından sonra Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından...

Diyarbakır'da Türkçe, Kürtçe, Arapça Ve Zazaca Sağlık Mesajı
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi içindeki billboardlara Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca sağlık mesajları içeren afişler asıldı.

Demokratikleşme paketinin açıklamasından sonra Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından 4 dilde sağlık mesajı içeren billboardlar kuruldu. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca yazılan mesajlarda, sağlıkta şiddet, anne sütünün önemi, ekmek israfı, organ bağışı, el temizliği gibi bir çok konular içeren afişler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Türkiye’nin en büyük 2. çocuk hastanesi konumundaki hastaneye bölgede sürekli farklı etnik kökende hastaların geldiğine dikkat çekilerek, 4 dilde sağlık mesajı verme kararının alındığı öğrenildi.

Billboardlara asılan mesajları okuyan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, hastaneye gelen herkesin kendi diliyle bilgilendirilmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin, 4 dilde sağlık mesajını billboardlara asmasının nedeninin vatandaşları ana dilleriyle bilgilendirmek olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER