Kan toplama aracı Diyarbakır'da!

Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi, Diyarbakır'da kurduğu stantla Diyarbakırlıları kan vermeye davet etti.

Kan toplama aracı Diyarbakır'da!
Bölge hastanelerinin kan ihtiyacını karşılamak üzere, Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi kurduğu stantlarla kan toplamaya devam ediyor.

Merkez Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı girişinde kurulan stantta "Vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz" diyen Dr. Deniz Akelma, "Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak Diyarbakır, Elazığ, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerindeki hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Bu maksatla çeşitli kan bağışı stantlarımız olmaktadır. Diyarbakır'da 2 gün boyunca kalacağız. Vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Her an hepimizin ihtiyacı olabilir. O yüzden vatandaşlarımızı kan vermeye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

SAĞLIK AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

2 Gün boyunca açık kalan standa ise, Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi. Kan toplama aracına gelerek, kan veren Recai Kaygusuz isimli vatandaş, kan vermenin insani bir görev olduğunu belirterek şunları söyledi;" Kan vermek çok ama çok önemli bir durum. Hem sağlık açısında, hem acil ihtiyaç açısından çok önemlidir. Allah kimseyi muhtaç etmesin ancak, empati yaparak bu durumun önemini anlayabilirsiniz. Ben yılda en az iki defa kan vererek üzerime düşen vazifeyi yapmaya çalışıyorum. Sağlık açısından da faydalı olduğu için herkesi kan vermeye davet ediyorum" dedi.



Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2013, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER