AK Parti'li İçten'den Halepçe Katliamı Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Halepçe katliamının yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti'li İçten'den Halepçe Katliamı Açıklaması
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Halepçe katliamının yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ölüm taşıyan uçakların Halepçe'nin üzerine bir toz serptiğini belirten İçten, insanlığın tarihinden utandığını söyledi. İçten, "Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in Kürt ayaklanmasını bastırmak için başlattığı "Enfal" adı verilen harekat kapsamında İran sınırına yakın Halepçe kasabasına Irak savaş uçaklarından kimyasal silah atıldı. On binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, yine on binlerce kişinin yaralanmasına ve bölgede yoğun bir insan göçüne sebep olan Halepçe katliamı yaşandı. Hala failleri bulunamadı. Kürtlerin katledildiği bu insanlık ayıbına tüm dünya sessiz kaldı. Bediüzzeman Said i Nursi'nin dediği gibi "Küfür devam eder ama zulüm devam etmez." Nitekim, Halepçe'ye yapılan zulüm devam etmemiş Saddam'ın saltanatı başına yıkılmış ve o zalim bir çukurda yakalanarak idam edilmiştir. Halepçe acılarını yavaş yavaş sarıp dört gün önce il olmasına rağmen, o katliamın acısı hala Halepçelilerin yüreğinde saklıyken, vicdanı olan herkesin yüreğinin derinliklerinde sancımaya devam etmekte. O gün Saddam'ın sapkın caniliğinden kaçan insanlara biz kucak açtık. O acıyı birlikte paylaştık. Türkler ve Kürtler yıllarca Irak Kürdistan'ından gelen kardeşlerimize ev sahipliği yaptı. Bir aile olduk. Tıpkı şimdi Suriye'den kaçan o çaresiz insanlarımız gibi. Kardeşlerimiz gibi. Biz binlerce yıllık bir geleneği olan bir devlet olarak üzerimize düşeni yaptık. İnandığımız doğrulardan sonucu ne olursa olsun asla taviz vermedik. İslami değerlerimize, insani değerlere sahip çıktık. Zaten devlet olmak da böyle bir şey değil mi? Dünya gerek Halepçeyi, gerek Suriye'deki bu zulme, bu onursuz katliama sessiz kalırken biz dünyaya insanlık onurunun, insan olmanın ve devlet olmanın ne demek olduğunu gösterdik, gösteriyoruz. Saddam gitti ama şimdi Suriye'de cani Esed var. Tıpkı Saddam gibi o da geçen yıl tüm dünyanın gözü önünde kimyasal silah kullandı ama bırakın yaptırımı, ceza bile almadı. Haçlı zihniyetli batı buna da sessiz kaldı. Dileğimiz bu katliamların tekrar yaşanmamasıdır. ve ben Cuma İçten olarak diyorum ki Ak Parti iktidarda olduğu sürece, başımızda sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece biz susmayacağız. Dünya 3 maymunu oynasa da biz sessiz kalmayacağız. Mazlumların sesi olmaya, ezilenlerin yanında olup onları korumaya devam edeceğiz. Yeni Halepçe'lere izin vermeyeceğiz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER