Bayık ve Barzani'nin Rojava kavgası

Kuzey Irak Bölgesel yönetimi başkanı Mesut Barzani ile KCK lideri Cemil Bayık birbirine girdi.

Bayık ve Barzani'nin Rojava kavgası
 KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'ye verdiği röportajda Rojava'ya karşı tutumundan ötürü Irak Kürdistanı yönetimini ve Mesut Barzani'yi eleştirdi.

"BİR SAVAŞANLAR BİR DE ERBİL'DE OTURANLAR"

Taraf'ın haberine göre; Bayık, "Bir savaşanlar, bir de Erbil'de oturanlar var" dedi. Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi Rojava'da savaşı PKK'lıların yürüttüğü iddialarını da reddeden Bayık, Mesut Barzani'nin yönetimindeki Kürdistan Demokratik Partisi'ni şu sözlerle tenkit etti: "PKK, kendi iradesini dayatmadığı gibi hiç kimsenin de iradesini dayatmasını istemiyor, onu da doğru görmüyor. Dışarıdaki güçler iradelerini dayatmaya kalkarsa bunu teşhir eder, bunun karşısında durur. Hiç kimse oradaki halkın iradesini belirleyemez."

GÜNEY KÜRDİSTAN AMBARGOYU KALDIRMALIDIR

Bayık'a göre Rojava'nın, çatışmalar dışındaki en büyük sorunu ekonomik sorunlar. Bu sorunları Irak Kürdistan'ın uyguladığı ambargoya bağlayan Bayık, şunları dile getirdi:
"Rojava üzerinde Türkiye, El Nusra Cephesi ambargolar geliştirebilir. Bunun bir izahı da vardır. Yine diyelim İran orada ambargonun sürmesini isteyebilir. Bunu da anlayabilirsiniz. Ama Güney Kürdistan hükümetinin de bu ambargoya katılmasına anlam veremezsiniz. Kürdistan hükümeti ambargoyu derhal kaldırmalıdır. Bu, Kürtleri güçlendirir, bu Kürtleri uluslararası alanda itibarlı kılar. Aksi takdirde zarar verir, ulusal birliğe, yine oradaki mücadeleye zarar verir, bunun izahı olamaz, tarih önünde kimse bunun hesabını veremez."

EN SON HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER