İçten: Berkin Üzerinden Türkiye'yi Karıştırmak İstiyorlar

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Berkin Elvan ile ilgili olarak, "Berkin üzerinden Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar" dedi.

İçten: Berkin Üzerinden Türkiye'yi Karıştırmak İstiyorlar
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gezi Parkı olaylarında kafasına gaz fişeği isabet etmesi sonucu 269 günün sonunda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan ile ilgili açıklama yaptı.
Ak Parti Kayapınar seçim bürosunda konuşan Cuma İçten, hiçbir çocuğun burnunun kanamasını istemediklerini ifade ederek, "Berkin'in üzerinden şimdi birileri siyasi rant elde edecek. Yine Berkin gibi gencecik çocuklarımızı sokağa çıkartıp, Berkinlerin ölümünü arttırmak istiyorlar. Dolayısıyla bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Biz oyuna gelmedik. Türkiye'de Kürtler oyuna artık gelmiyor. Garip olan şudur ki; Kürtler adına Diyarbakır'dan İstanbul'a sesleniyoruz. Ey İstanbul'daki vatandaşlarımız oyuna gelmeyin. Daha başka Berkinler ölmesin. Hepsi bizim için kıymetli, hepsi bu vatanın evlatları. Elbette ki bunlar olmaması gereken konular ama birileri ölümler üzerinden siyasi rant elde etmesin. Yarın Allah korusun Berkin gibi bir başka çocuğumuz vefat ederse ne olacak. Kim bunun sorumlusu olacak? Onu sokağa dökenler mi, ona taş, molotof attıranlar mı yoksa başkaları mı? Olan garibanın çocuğuna oluyor. Olan Berkin'in ailesine oluyor. Allah rahmet eylesin" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÇOCUKLARIMIZ ÜZERİNDEN RANT ELDE ETMESİNE MÜSAADE ETMEYELİM"

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, anne ve babalara seslenerek, terör örgütlerinin çocuklar üzerinden rant elde etmesine müsaade edilmemesi uyarısında bulundu. İçten, "Ama bizim şunu unutmamamız gerekiyor. Biz Diyarbakır'da on binlerce çocuğumuzu kendi elimizle toprağa gömdük. Biz bunları unutmadık. Onun için buna müsaade etmememiz lazım. Anneler, babalar çocuklarımıza sahip çıkalım. Terör örgütlerinin çocuklarımız üzerinden rant elde etmesine müsaade etmeyelim. Çocuklarımızın yeri okullar, liseler, üniversitelerdir. Çocuklarımızın yeri sokaklar, taş, molotof atmalar, kendi güvenliğini sağlayacak polise şiddet uygulamak değildir. Elbetteki bu ülkede hukukun dışına çıkan güvenlik görevlisi hatta milletvekili dahi olsa, kim olursa olsun hesabı sorulur" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER