İçten: 'Diyarbakır'da Olay Çıkartmaya Çalıştılar

AK Parti Milletvekili Cuma İçten, Hevsel Bahçeleriyle ilgili açıklamasında, "Gezi olayları üzerinden Diyarbakır'da olay çıkartmaya çalıştılar" dedi.

İçten: 'Diyarbakır'da Olay Çıkartmaya Çalıştılar
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kayapınar ilçesinde esnaf ziyaretlerinden sonra Ak PartiKayapınar seçim bürosunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu ülkede yapılacak çok işin olduğunu belirten İçten, Özgürlük mücadelesinin sonuna gelirken yapılması gerekenlerin farkında olduklarını belirterek, birer birer demokratikleşme paketleri açıkladıklarını söyledi.

"ONLAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

İçten, "Biz hareket halindeyiz. İnsani ihtiyacı olan şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Bunu kırmadan, dökmeden, kimsenin özgürlüğüne de son vermeden yapmaya çalışıyoruz. Peki benim hakkımın başladığı yerde bir başkasının hakkını ben nasıl yiyebilirim. Buna da dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu ülkede birileri hala Gezi üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Gezi eylemlerinde de vefat eden arkadaşlarımız oldu. Allah rahmet eylesin, onlar bu ülkenin vatandaşları olduklarından dolayı bizim için kıymetlidir. Ama birileri Gezi olayları üzerinden Diyarbakır'da olay çıkartmaya çalıştı. Dicle Üniversitesi kendi aralarında, bana göre de yanlış yaptığı bir ağaç kesimine girişiyor. Hevsel Bahçeleri'nde bir tane dahi ağaç kesilmediği halde ağaç kesme bahanesiyle çözüm sürecini gerek Dicle Üniversitesi, gerek Hevsel'de nöbet tutanlar provoke etmeye çalıştılar. Ama biz bu oyunu yutmadık, yutmayacağız da. Dolayısıyla bu süreç çok olumlu bir şekilde gidiyor. Katkısı olanlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYORLAR

Daha sonra Türkiye'nin ve hükümetin büyümesine, gelişmesine engel olan güçler olduğunu vurgulayan İçten, isim vermeden Fethullah Gülen'e göndermede bulundu. İçten, "O güçlerle birlikte olan vaazcı, emekli hocalar var. Biz buna da müsaade etmeyeceğiz. Birileri Pensilvanya'dan emir alacak ama Ak Parti de milletten emir alacak. Biz milletten emir alıyoruz. Birileri iradelerini Pensilvanya'ya bağlayacak, tabi Pensilvanya'nın iradesini kime bağladığını bilmiyoruz. Yarın belgeleriyle çıkacak ortaya. Bakalım kimler varmış bu işin arkasında. Ama şunu söyleyeyim, ülke bu kadar büyümüşken, milli gelir bu kadar yükselirken, ekonomi bu kadar iyi giderken, IMF'ye olan borcu bitirirken, dünyanın en büyük 3. havaalanı yaparken, 3. köprü, Marmara rayı yaparken, denizin altında otomobilleri yürütürken, ülkenin 81 ilinde üniversiteler açarken, Şırnak ve Hakkari'de havaalanı açarken, duble yollar otobanlar yaparken, sağlığı bedavaya getirirken, sosyal yardımlaşma ve kurumları üzerinden bakıma ihtiyacı olanların bakımını yaptırırken, bakıcı maaşı verirken bu ülkede hala insanlar sorun ve problemi tartışıyorsa işte orada durmak lazım. Art niyet var, biz o art niyeti görüyoruz. Çünkü o Pensilvanya'nın emir aldığı küresel ekonomik gücü elinde bulunduranlar bize şunu söyledi, 'Biz dünyanın gözünün içine baka baka Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de, Arakan'da, Myamar'da ve dünyanın bütün Müslüman coğrafyasında çocukları ve hamile kadınları katledeceğiz, Müslümanları, insanlığı öldüreceğiz ama sen sesini çıkartmayacaksın' dediler. Biz dedik ki 'Hop bir dakika, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var, Türkiye var, yeni Türkiye var, yeni medeniyet kuruyoruz buna müsaade etmeyiz.' Bizim bu kurduğumuz yeni medeniyette din, dil, ırk, mezhep ayrımı yok. Eğer olsaydı Afrika'da hatta Afrika'nın Hristiyan ülkelerinde gözünü kaybetmiş görmeyen insanların gözlerini açmak için milyonlarca dolar para harcamazdık ve gidip Güney Afrika'da,Sudan'da, Malazya'da içme suyu kuyuları açmazdık" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER