İçten: Dicle Üniversitesinden Paralel Kokular Çıkıyor

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Hevsel Bahçeleri ile ilgili "Dicle Üniversitesi'nin aldığı karar bir provokasyondur" dedi.

İçten: Dicle Üniversitesinden Paralel Kokular Çıkıyor
 Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Dicle'deki ağaç katliamının tek sorumlusunun Dicle Üniversitesi olduğunu söyledi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve Dicle Üniversitesi'nin alanında kalan Hevsel Bahçelerinde, üniversitenin yaptığı ağaç katliamını sert sözlerle eleştirerek Hevsel Bahçelerine sahip çıktı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KİMSEYE DANIŞMADAN BİR KATLİAM YAPMIŞTIR

Onlarca yıllık ağaçların kesildiğini hatırlatan İçten, "Diyarbakır'da DicleÜniversitesi'nin Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri'nde yer alan kampüs alanındaki onlarca yıllık ağaçlar ne yazık ki kesilmiştir. Buradaki en büyük sorunDicle Üniversitesi yönetimidir. Bu karar her ne kadar özerk olsa da kimseye danışılmadan, kimseyle istişare edilmeden tamamen "Ben yaptım, oldu!" mantığından hareketler bizzat Dicle Üniversitesi tarafından alınmış bir karardır. Dolayısıyla bu katliamın ve ağaçların kesilmesinin ne partimizle ne de hükümetimizle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Ben her şeyden önce çevre ve doğa aşığı bir insan olarak, Cuma İçten olarak ve halkın seçtiği bir DiyarbakırMilletvekili olarak doğada yapılan her türlü katliama karşıyım. Kaldı ki Ak Partiiktidarı olarak bizim çevreye olan duyarlılığımızın kanıtı, iktidarımız süresince diktiğimiz milyarlarca ağaçtır" dedi.

YAŞANAN BU OLAYLAR PROVOKASYONDUR VE AĞAÇLARLA İLGİSİ YOKTUR

Özellikle son bir yıllık sürece bakıldığında birilerinin ağaç kesilmesini bahane ettiğini anlatan İçten, "Gezi olaylarını başlatan ama asıl sorunun ağaçlar veya doğa olmadığını hepimiz gördük, yaşadık. Uğruna sözde dayanışma gösterdikleri ağaçları kendileri köklerinden kopararak polislere atan, saldıran gezi eylemcilerini unutmadık. Keşke gerçek çevreciler, gerçekten ağaç kesilmesine karşı olanlar bu konuda hassasiyet gösterselerdi ama bunu göremedik" diye konuştu.

HEVSEL BAHÇELERİ ÜZERİNDEN ÇÖZÜM SÜRECİ BALTALANMAK İSTENMEKTEDİR

Tarihi Hevsel Bahçeleri'nin öneminin altını çizen Cuma İçten, "Hevsel Bahçelerimiz hepimize ve insanlığa doğanın bıraktığı bir mirastır. Lakin yaşanan bu olayın ise iki boyutu olduğunu ve her iki taraf tarafından da provoke edilmeye çalıştığını söyleyebilirim. Dicle Üniversitesi'ne gelince, orda da yapılan hareket öncelikleDiyarbakır'ın ve doğanın en güzel miraslarından olan Hevsel Bahçeleri'ne sahip çıkılmamasıdır. Hevsel bahçeleri çok önemli bir değerdir. Ne ben şahsım adına ne de Ak Parti böyle bir olaya müsaade etmez ve etmeyecektir. Ama birileri de Hevsel Bahçeleri üzerinden Çözüm Sürecini baltalamak istemektedirler" dedi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEN PARALEL KOKULAR YÜKSELMEKTEDİR

Dicle Üniversitesi'nin bu olaydaki durumuyla ilgili ise Cuma İçten şu ifadeleri kullandı: 
"Ben bir Diyarbakır Milletvekili olarak Dicle Üniversitesi'nin bu hareketini kınıyorum. Dicle Üniversitesi'nden paralel kokular yükselmektedir. Özellikle Çözüm Süreci'ni başarıyla yürüttüğümüz ve bir de seçim sürecine girdiğimiz bu noktadaDicle Üniversitesi'nin aldığı karar tamamen Çözüm Sürecine ve Ak Parti iktidarına karşı yapılmış bir provokasyondur. Ve Dicle Üniversitesi paralel yapı kokmaktadır. Çünkü Dicle Üniversitesi kendisi gibi düşünmeyen öğretim üyelerini uzaklaştırıp, ötelemiştir. Konya Selçuk Üniversitesi'nde 70 bin öğrenci ve 1045 öğretim üyesi varken Dicle Üniversitesi'nde 22 bin öğrenciye karşılık 1100 öğretim üyesi bulunmaktadır. Bunun Türkçesi burada çok ciddi bir kadrolaşma var demektir. Burada demektir ki birileri kendi paralel kadrolarını kurmuştur. Yine özellikle 17 Aralıktan sonra paralel yapıya sahip kadrolar Ak Parti iktidarına ve ülkemize hizmet eden önemli şahsiyetlere özellikle sosyal medyayı kullanarak Facebook veTwitter üzerinden açık ve aleni hakaretler yağdırmaktadırlar. Bunların hepsi düşündürücü şeylerdir. Gerek Hevsel Bahçelerinde yapılan doğa katliamı, gerekse bu olan olaylar karşısında bir an önce bu konudaki sorumluların bulunması ve onların da bu olanların hesabını vermeleri gerekmektedir"

HEVSEL BAHÇELERİNİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NE YEDİRTMEYİZ

Bu olayları fırsat bilen bazı grupların ortaya çıktığını ifade eden İçten, bu grupların olayları fırsat bilerek yeni bir Gezi ortamı yaratma çabasında olduğunu belirterek şöyle dedi: 
"Olan bu olayların odak noktası ise Çözüm Sürecini provoke etmek, bu olanları çarpıtarak Türkiye gündemine taşıyıp ortalığı karıştırmaktan başka bir şey değildir.Dicle Üniversitesi ağaç keserek bu işi başlatmıştır. Birileri de bundan nemalanmak adına Çözüm Sürecine darbe indirmek niyetindedirler. Biz Ak Parti olarak bu grupların dağılmasını, oyuna gelmemelerini istiyoruz çünkü olan şeyler Çözüm Sürecine zarar verecektir. Ak Parti olarak biz Dicle Vadisi Projesiyle, Diclenehrinin kenarlarını imara açmadık. Oralarda yapılaşma olmayacaktır lakin halkımızın nefes alabileceği, gelip piknik yapacağı, yürüyeceği sosyal alanlar olacaktır. Ve bunlar olduğunda Diyarbakır'ımızın çehresi de vizyonu da değişecektir. Ama birilerinin niyeti bu değildir. Hevsel Bahçelerini DicleÜniversitesi'ne yedirtmeyiz.

KIRKLAR VADİSİNİ İMARA AÇAN BELEDİYEYİ KINIYORUM

Çünkü Kırklar vadisi, BDP Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılmış ve orada ucubeler, apartmanlar yapılmıştır. Bir kere daha söylüyorum. Bunları imara açanların BDP Büyükşehir Belediyesi olduğunu biliyoruz. Ve yine söylüyorum ki Kırklar Vadisi gibi bir doğa güzelliğini imara açan BDP Belediyesini de buradan bir kere daha kınıyorum. Ve diyorum ki Dicle nehrinin kenarında ağaçların kesilmesi, doğanın katledilmesi ne kadar yanlışsa, bunları fırsat bilip Çözüm Sürecini çadırlar kurarak provoke etmek ne kadar yanlışsa Kırklar vadisin de imara açmak bu kadar yanlıştır. Bu olayın bizlere ve AK Partimize fatura edilmeye çalışılması da ayrı bir provokasyondur. Biz Diyarbakırlıyız. Şehrimizi ve doğamızı seviyoruz ve kim nasıl oyunlar oynamaya kalkarsa kalksın karşısında bizi bulacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın" 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER