Vali Kıraç, Malabadi Köprüsü'nde İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, restorasyon çalışmaları tamamlanan Malabadi Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Diyarbakır İl Jandarma Alay...

Vali Kıraç, Malabadi Köprüsü'nde İncelemelerde Bulundu
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, restorasyon çalışmaları tamamlanan Malabadi Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı Hilmi Atabay ile birlikte Silvan ilçesine ziyarette bulundu. Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Malabadi Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Vali Kıraç, "Silvan tarihi yapısıyla bölgenin en tarihi kentlerden bir tanesi, tarihi varlıklara ve dokulara gerekli hassasiyeti gösterip, yapılan restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılmayı amaçlıyoruz. Malabadi Köprüsü de restorasyonu tamamlanan tarihi miraslarımızdan bir tanesi, bu yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacak. gerekli çevre ve aydınlatma çalışmaları da tamamlandıktan sonra turizme kazandırmış olacağız" dedi.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Malabadi Köprüsü'ndeki incelemelerin ardından Vali Kıraç ve beraberindekiler, Jandarma 4. Taktik Komando Alay Komutanlığı ile Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Vali Kıraç ile beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER