Güneli’den Seçim Ve Gündem Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayapınar İlçe Belediye Başkan adayı Zülküf Güneli, seçim bürosunda 30 Mart yerel seçim çalışmalarını ve gündemi değerlendirdi.Zülküf Güneli, 20 günden beri çalışmalar yürüttüklerini belirtti....

Güneli’den Seçim Ve Gündem Değerlendirmesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayapınar İlçe Belediye Başkan adayı Zülküf Güneli, seçim bürosunda 30 Mart yerel seçim çalışmalarını ve gündemi değerlendirdi.

Zülküf Güneli, 20 günden beri çalışmalar yürüttüklerini belirtti. ‘Neden AK Parti?’ sorusunu yanıtlayan Güneli, 2014 yılı yerel yönetimleri seçiminin birçok açıdan önemli bir seçim olma özelliği arz ettiğini ve bunu her fırsatta telaffuz ettiklerini ifade etti. Güneli, “Bu seçimler Türkiye’nin ve bölgemizin geleceğini etkileyebilecek bir önemdedir. Biz Türkiye’nin 10 yıldan beri girişmiş olduğu kalkınma ve daha fazla demokrasi hamlesinin kesintiye uğramasını arzu etmiyoruz. Bölgemizle ilgili başlatılmış olan barış, kardeşlik ve kimlik konusundaki açılımın yasal ortamlarla desteklenmesi konusunda Cumhuriyet hükümetlerinin 80 yılda başaramadığını AK Parti iktidarları döneminde başarıldığını ama yeterli olmadığını da biliyoruz. AK Parti'nin hem Türkiye geneli hem de içinde bulunduğumuz bölge özelliğinde gerçekleştirdiği önemli reformların bazı kesimleri rahatsız ettiğini de görüyoruz” dedi.

“BÖLGEMİZDE KÜRT KİMLİĞİ KONUSUNDA TUZAKLAR HAZIRLANIYOR”

Bölgedeki Kürt kimliği konusuna değinen Güneli, “Bölgemizde özellikle Kürt kimliği konusunda atılan veya atılacak olan her adım arifesinde başarıyı gölgelemek ve engellemek için devletin ve hükümetin içinde çöreklenmiş belirli kesimler tarafından tuzaklar ortaya konulmaktadır. 30 Mart yerel seçimlerinin bu konuda önemli bir mesaj ve işaret hatta bir referandum özelliği arz ettiğini vurgulamak istiyorum. Diyarbakır’ın layık olduğu kentsel hizmetler düzeyi ve kalitesinde de bir sıçrama yaşaması seçimler sonucunda alınacak sonuçlarla mümkün olacaktır. Hemşerilerimizin bu fırsatı bizlere bu sefer vereceklerinden umutluyuz. Eğer böyle bir fırsat elimize geçerse biz Diyarbakır’ı konumu ve bölgedeki önemi itibari ile layık olduğu düzeye getireceğimizin sözünü veriyoruz ve inşallah bu sözümüzü de yerine getirme fırsatımız olacaktır" şeklinde konuştu.

“DİYARBAKIR İLE İLGİLİ PROJELERİMİZE AB DESTEK VERECEK”

Diyarbakır ile ilgili açıklayacakları projelerin merkezi hükümetler ve Avrupa Birliği gibi büyük kuruluşlardan da destek göreceğini kaydeden Güneli, “Kentimizi bir 10 yıllık süre içerisinde çevremizdeki Anadolu’muzun gelişmiş birçok ilinin düzeyine ve belki de ötesine geçirme fırsatı yakalayacağız. Halkımızın vereceği desteklerle daha hızlı bir zaman içerisinde ulaşacağımızı söylüyoruz ve bunları başaracağımıza inancımız tamdır. Bölgemizde yaşanan güvenlik sorunları, demokratik açılım, kimlik sorunlarına merkezi hükümetimizin şu ana kadar yaptığı icraatlarda gördüğümüz gibi daha geniş alanlara yayılmış bir şekilde hep birlikte göreceğiz ve başaracağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER