İstifa etti Özür diledi

MHP'de "bu da oldu" dedirten istifa yaşandı. Dicle MHP Belediye Başkan Adayı Tektaş, partisinden istifa edip BDP'ye destek vereceklerini açıkladı, Adaylık süreciyle ilgili olarak da, "Kürt halkından özür diliyoruz" denildi.

İstifa etti Özür diledi

 30 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler için partilerde seçim startı hız kazanırken, istifalar ve katılımlar da arttı. Diyarbakır'da ilginç bir istifa ve özür açıklaması geldi. MHP Dicle İlçe Belediye Başkan adayı Berzan Tektaş, partisinden istifa ederek, BDP'ye destek verecekleri bildirildi.
DİCLE ADAYI MHP'DEN İSTİFA ETTİ
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan adayı olan ve bür süredir seçim çalışlmalarında bulunan Berzan Tektaş önceki gün partisinden istifa ettiği öne sürüldü. ANF'nin haberine göre, istifa ve BDP'ye destek vereceklerine ilişkin bilgi veren Tektaş’ın kardeşi Celal Tektaş, kardeşinin istifa dilekçesini vermesine rağmen MHP sitesinde bunun yürürlüğe girmediğini iddia etti.
İSTİFA DİLEKCESİ YÜRÜRLÜKTE Mİ
Tektaş, "Biz aile olarak bu durumdan dolayı utanç duyduk ve halkımızdan özür diliyoruz. Biz aile olarak bir kez daha BDP’yi desteklediğimizi açıklıyoruz” iddiasında bulundu.

MHP VE TEKTAŞ'TAN SES YOK

Buda oldu dedirten istifa iddiasıyla ilgili henüz MHP Diyarbakır İl Teşkilatından herhangi bir açıklama gelmeyişi dikkat çekerken, istifa ettiği söylenen Berzan Tektaş'ın istifasıyla ilgili kardeşinin kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik açıklama yapması da, manidar görüldü. Berzan Tektaş ve MHP'nin istifaya ilişkin, nasıl bir tepki verecekleri merak konusu oldu.

BDP'Lİ YÖNETİCİ GÖZALTINDA

Öte yandan, Çermik, Çüngüş, Eğil ve Ergani ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüten BDP Amed İl yöneticisi Yaşar Topdemir, Çermik İlçe Emniyeti tarafından gözaltına alındı. Topdemir'in seçim çalışmaları için üzerinde bulunan 8 bin lira paraya da el konuldu.
BDP Diyarbakır İl yönetiminden Hamdullah Kaya söz konusu göz altınının hiçbir gerekçesinin olmadığını iddia ederek, “İl yöneticilerimizden Yaşar Topdemir arkadaşımız görevli olduğu seçim bölgesinde seçim çalışmalarını yürütmektedir. Seçim çalışmalarında harcanmak üzere üzerine aldığı 8 bin lira para söz konusudur. Parti yöneticimiz olan Yaşar Topdemir’in üzerinde bulunan 8 bin lira seçim çalışmalarında kullanılacak olan bir paradır. Çermik Emniyeti bu paraya el koymak istemektedir. Bu durumu asla kabul etmiyoruz" dedi.

SEÇİM PARASINA EL KOYUYORLAR!

Kaya, hükümetin yolsuzluklarına da değinerek, k*endi evlerinde bulunan ayakkabı kutularında trilyonlar çıkıyor. Seçim çalışmalarını yürüten arkadaşımızın üzerinde seçim çalışmalarında kullanılmak üzere 8 bin liraya da el koymak istiyorlar. Arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz* dedi.

BDP'Lİ KADINLAR BULUŞACAK

Buarada, BDP'nin Diyarbakır Belediye eş başkan adayları, katılımcı belediyecilik kapsamında, 2 Mart’ta “Kadın Amed” buluşmasını gerçekleştirecek.
Cigerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek kadın buluşması iki aşamadan oluşacak. Toplantıda eş başkanlar Diyarbakır'a yönelik projelerını anlatacaklar. İkinci bölümde ise serbest kürsü oluşturulacak. Kadınların nasıl bir kent istediği, kadına yönelik şiddetin nasıl engellenebileceği, kadın istihdamı gibi birçok konuya ilişkin tartışmalar masaya yatırılacak

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER