Seçim sessizliği!

30 Mart 2014 tarihindeki mahalli seçimlere çık kısa süre kalmasına rağmen, Diyarbakır'da büyük bir seçimsessizliği yaşanıyor.

Seçim sessizliği!
 Yerel seçimler için takvim yaprağı geri sayım başlatırken, Diyarbakır'da büyük bir seçim sessizliği yaşanıyor. AK Parti'nin özellikle, Büyükşehir dışında merkez ve taşra ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklamaması, BDP dahil olmak üzere diğer siyasi partilerin, seçim yarışına start vermesini uzattığı bildirildi. Diyarbakır seçmeni, sessizliğin partilerin seçimi kazanma noktasında iddialı olmamalarından kaynaklandığını bildirdi.

SEÇİMDEKİ SESSİZLİK

Seçimin iki favori partisi olan BDP Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıklarken, AK Parti’nin Büyükşehir dışında henüz ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaması, seçim sürecinin sessiz geçmesine neden olarak gösterilirken, Diyarbakır Söz Gazetesi yerel seçimlerin atmosferini vatandaşlara sordu. Vatandaşlar, sessizliğin seçimdeki rekabetin partiler tarafından istenilen ölçekte, önemsenmediğine işaret ederek şöyle dediler:

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

Nuri Boylu ”Diyarbakır’da pek fazla bir seçim havası sezmiyoruz. Hem siyasi partilerimizde hem de insanlarda şu an için öyle bir atmosfer göremiyorum" diyerek şöyle dedi: "Kentte seçim havası esmiyor. Şuan ülkede yaşanan fırtınalı durum konuşuluyor. Tabi seçim havasının olmayışı, partilerin hareketsizliğinden kaynaklanmaktadır. Önümüzdeki günlerde hareketlenme olacak. Bizim beklentimiz, Diyarbakır'ın proje üreten, halkla bütünleşen, demokratik bir belediyecilik anlayışının, hakim olmasıdır."

HİZMET ÜRETİLMELİDİR

Şaban Ulaş ise, Diyarbakır'ın yerel yönetimler noktasında ciddi şansızlıklar yaşadığını ifade ederek; "Şu anda vatandaş hizmet bekliyor gerçekten siyasi partilerin bir çalışması görünmüyor belki ilçelere, köylere gidiyorlar ama Diyarbakır merkezde bu havayı göremiyoruz. Biz hizmet bekliyoruz, yani görüyorsunuz bir kar yağdı kaldırımlarda yürümekte bile zorluk çektik. İnanın kaç defa düşüp bir yerlerimizi incittik. O açıdan belediyenin çalışması önemli. Bugün hizmet alanı tamamıyla yok. İnşallah hayırlısı olur."

SESSİZLİK KIŞTAN DOLAYI

Recep Kaya seçimlerden fazla bir beklentilerinin olmadığını öne sürerek şöyle dedi: "Bence bu kış şartlarında kimsenin seçimi falan düşündüğü yok. Vatandaş soğuktan ne yapacağını düşünüyor . Bir seçim havası yok. Hiçbir partinin bir şey yaptığını görmedim. Fazla bir beklentimiz de yok zaten."

GENÇLERE YÖNELİK HİZMET

Mazlum Kaya ise, seçimin kazananının belli olduğunu o nedenle seçim havasının Diyarbakır'da olmadığını iddia ederek; "Seçimlerde zirvede bir parti var. Adayı belli. Ciddi bir yarış olacağını düşünmüyorum. Hizmet anlamında biraz daha çevresel, gençlere yönelik çalışmalar özelikle spor alanında etkinlikler olması gerekir. Beklentimiz bunlardır" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Salih Kızılkaya “şu anda Diyarbakır’da bir seçim havası göremiyorum" derken, Diyarbakır'ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi. Kızılkaya şöyle dedi: "Kentimizdeki seçimlerin sonucu bellidir. BDP'nin alacağını düşünüyorum. Ama Ak Partide Galip Ensarioğlu'nu aday göstermesi biraz yarışı hareketlendirecektir. Bence Diyarbakır’ın en büyük sorunu işsizliktir." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KAZANDIRDI

Müşerref Göral "Çözüm sürecinden sonra iyi gelişmeler yaşandı. İnşallah ta böyle gidecektir. Yani biraz mantığı olan anlar, bu yaşanan olayların ortaya çıkması moralimizi bozdu. Bence herkes kardeşçe yaşamalıdır.

Allah her zaman doğrunun yanındadır. Düzelecek diye düşünüyorum. Bence en başta Diyarbakır’ın imajının düzelmesi lazım o kadar kötü bir imaj yaratıldı ki Diyarbakır’da seçilecek kişilerin bunun için çalışması lazım. Hizmet anlamında da düzgün bir çalışma göremiyoruz."

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER