Amatörde ‘süper’ Kriz

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi, takım sayısının 20’ye çıkarılmak istenmesi ve bazı kulüplerin buna karşı çıkarak boykot tehdidinde bulunması nedeniyle başlatılamıyor.Diyarbakır amatör futbolunun 1 numaralı ligi olan Süper Amatör...

Amatörde ‘süper’ Kriz
Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi, takım sayısının 20’ye çıkarılmak istenmesi ve bazı kulüplerin buna karşı çıkarak boykot tehdidinde bulunması nedeniyle başlatılamıyor.

Diyarbakır amatör futbolunun 1 numaralı ligi olan Süper Amatör Ligi’nde 2013-2014 sezonu ilginç bir nedenden dolayı krize girdi. Futbol İl Temsilciliği ve lig tertip komitesinin 14 olan takım sayısını 20’ye çıkarmak için geçen sezon bu ligden düşen takımları tekrar bu lige dahil etmek ve 1.Amatör Ligi’nde Play-Off oynayan ancak bir üst lige çıkamayan takımları bu lige çıkarmak istemesine karşı çıkan diğer kulüpler ligi boykot etme tehdidinde bulundu. Diğer yandan geçen sezon Play-Off’tan Süper Amatör Ligi’ne çıkamayan ve geçen sezon Süper Amatör Ligi’nden 1. Amatör Ligi’ne düşen bazı takımlar ‘lig 20 takıma çıkacak’ beklentisiyle önemli transferler yaptı. Bu takımlar da ligin 20 takıma çıkarılmaması halinde mağdur olacaklarını ifade ediyor.

SON KARARI TFF VERECEK

Bu durum sezon öncesinde büyük bir krize yol açarken, lig için başlama tarihi belirlenerek planlama yapılamıyor. Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ, yaşanan krizi doğrulayarak son sözü Futbol Federasyonu’nun söyleyeceğini söyledi. Altındağ, “Takım sayısını artırmak ve ligi 2 grup halinde oynatarak heyecan ve kaliteyi artırmak istedik. Ancak bazı kulüpler buna karşı çıkarak bu durumda lige katılmayacaklarını ifade ettiler. Biz herkesin lige katılmasını istiyoruz. Bu konuda son sözü söyleme yetkisi Futbol Federasyonu’ndadır. Onların vereceği karara göre hareket edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 15:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
reşat altunsoy
reşat altunsoy - 11 yıl Önce

bu kadarda olmaz. diyarbakır gibi bir yerde ligler hala başlamamışise yapanlar ve sebep olanlar utansın

SIRADAKİ HABER