Kadın Birimi Kurul Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimi, 4. Olağan Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.Meclis Üyesi Şeyda Aslantaş ve Kadın Birimi Sorumlusu Müzeyyen Anık Aydın’ın yönettiği Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonundaki toplantıya...

Kadın Birimi Kurul Toplantısı Yapıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimi, 4. Olağan Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Üyesi Şeyda Aslantaş ve Kadın Birimi Sorumlusu Müzeyyen Anık Aydın’ın yönettiği Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonundaki toplantıya Başkan Vekili Hafize İpek ve belediye bünyesinde çalışan kadınlar katıldı. Kadın biriminin çalışmalarına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan İpek, emeğin, düşüncenin, yaşamın kolektifleştiği kadın biriminin önemine değindi. Kadın özgürlüğü için verilen mücadelenin uzun soluklu ve çok zor olduğuna değinen İpek, "Değiştirmek istediğimiz koskoca bir yaşam var ama bunu değiştirmek o kadar kolay değil. 5 bin yıllık süregelen erkek egemen anlayışın her toplumsal süreçte kadını kendisine göre şekillendirmeye çalışıyor. Neolitik, feodal dönem ve kapitalist toplum kadını köleleştiriyor ve meta haline getiriyor. Bugün kadınları bu anlayışa artık yeter diyerek özgürlüğünü aramak için haykırıyor. Örgütlenerek, emeğimizi, düşüncelerimizi kolektifleştirerek, hep birlikte karar almayı kendimize şiar edinerek bu sorunları aşabiliriz. Dünyada olmayan bir sistemi yaratmaya çalışıyoruz. Tamamen özgürlüklerden yana bir model uyguluyoruz. Yaşamın değdiği her alana kadınların müdahale hakkı da vardır. Çünkü yaşamı değiştirecek, dönüştürecek olan bizleriz. Kadın olmadan toplum değişmez, değiştirici en güçlü unsur kadınlardır" dedi.

Toplantıda faaliyet raporunun okunmasının ardından 10’ar günlük özgür kadın eğitimi alan kadınlar yaşadıkları deneyimleri paylaştı.

Daha sonra kadın çalışanların sorunlarıyla muhatap olacak, kuruldan çıkan çalışma, eğitim ve program önerilerini planlama, güncelleştirme ve hayata geçirme konusunda çalışma yürütecek 5 kişilik komisyon oluşturuldu. Komisyona Amine Durmaz, Yıldız Tahtacı, Zeycan Ateş, Ülkü Beytaş ve Gülbin Erdemir seçildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER