Atatürk Stadyumu Spor Alanı Olarak Kalsın

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Spor Meclisi basına yaptığı açıklamada Atatürk Stadı'nın yıkılmasını protesto yaptı.

Atatürk Stadyumu Spor Alanı Olarak Kalsın

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Spor Meclisi basına yaptığı açıklamada Atatürk Stadı'nın yıkılmasını protesto etti.

İşte O Açıklama

Şehrimiz Diyarbakır; binlerce yıldır yaşamın kesintiye uğramadığı medeniyetler manzumesidir. Tarihsel devrimin içerisinde insanlık ailesinin ortak mirasına bir çok üretimde bulunmuştur. Tarih içerisinde hep turizm sanat, ticaret merkezi olmuştur.

0-24 yaş arası 500 binin üzerinde genç nüfusu olan şehrimiz neden? Spor merkezi olmasın sorusuna, Spor bileşenleri olarak emek süreçleri ile cevap aranmaktadır.

Böylesi bir genç nüfusa sahip şehrimizde spor tesisi sayısı bir elin parmak sayısı kadardır. Hal böyle iken, Diyarbakır ili, Yenişehir ilçesi, İstasyon caddesi mevkii,123 ada 1.nolu parsel Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı 11/06/2014 tarih ve 8962 sayılı oluru ile 1/25000,1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlar ( Emsal =2.50 konut + ticaret olarak ) resen onaylayarak, mevcut şehir stadyumunda plan değişikliğine gitmiştir.

Plan değişikliği yapılan alan şehrin trafik ve yapı yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgedir. Bu kadar imar yoğunluklu bir alanda, nefes borusu olan stad alanının betonlaştırılması şehrimizin nefessiz kalması anlamına gelecektir.

Bu karar bir kez daha şunu ifade etmektedir ki; Merkezi idare, yerelin bilgisini, birikimini, ihtiyaçlarını, yönetim mekanizmalarını ve hassasiyetlerini görmezden gelen bir yaklaşım ile Diyarbakır şehri adına Ankara'da masa başında karar almıştır. Bu karar anti demokratik ve hukuka aykırıdır.

3194 sayılı imar kanuna göre ; ''Md.6: Plan değişikliği,Plan ana kararlarını sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve SOSYAL DONATI dengesini bozmayacak nitelikte,.......olmalıdır.

Md.27/2:''İmar planındaki bir sosyal ve teknik alt yapı alanının kaldırılabilmesi ancak bu tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir.''yasal düzenleme böyle iken;

Kamu yararı gözetmeyen, anti demokratik ve hukuka aykırı ''Şehir stadındaki AVM ''projesinin derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Mevcut stadın Şehrimizin ihtiyacı olan spor, sosyal ve kültürel alan olarak düzenlemesini istiyoruz. Stadı betonlaştırılan kararın biran önce kaldırılmasını talep ediyoruz.

Saygılarımız ile... 22.01.2014 Diyarbakır


Şehir Stadı AVM olmasın.

TOKİ stadımdan elini çek.

Diyarbakır YG21 Kent Konseyi

Spor Meclisi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 14:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
fatih paşalı
fatih paşalı - 10 yıl Önce

utanmadan spordan bahsediyorsunuz diski sporu halka açmadınızya küçük olsun bizim olsun oyum size haram olsun yemin olsun birdaha oy yok

cemal şen
cemal şen - 10 yıl Önce

diyarbakırımıza 6-7 yıldır stadyum yapılmasına neden engel olamadınız kırklardığına konut yapılmasına neden engel olmadınız siyaset yapmayı bırakın sporu bitirdiniz neden tesis yapmıyorsunuz neden amatörlere sahip çıkmıyorsunuz

umut türeli
umut türeli - 10 yıl Önce

vay maşallah hele bunlara bakın diyarbakırsporu bitirenler aynı karede sümer parkını spor tesislerine çevirin

SIRADAKİ HABER