Dü’de Kalp Çarpıntısına Soğutmalı Çözüm

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri’nde uygulanan ‘Atriyal fibrilasyon kriyobalon ablasyon’ yöntemiyle yapılan müdahale ile ritim bozukluğu olan hastalar sağlığına kavuşarak, bir gün sonra taburcu...

Dü’de Kalp Çarpıntısına Soğutmalı Çözüm
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri’nde uygulanan ‘Atriyal fibrilasyon kriyobalon ablasyon’ yöntemiyle yapılan müdahale ile ritim bozukluğu olan hastalar sağlığına kavuşarak, bir gün sonra taburcu oluyor.

DÜ Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dal öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya İslamoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mesut Aydın yeni yöntemle 12. hastalarını sağlığına kavuşturduğunu söyledi. Bu yöntemin Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerden sonra başarıyla en fazla uygulayan merkezlerden biri olduklarını belirten Doç Dr. Yahya İslamoğlu; “Daha önceleri atriyal fibrilasyon radyofrekans ablasyon ile uzun bir süre içerisinde tedavi yapılırken, şimdi daha kısa bir sürede soğutma yöntemi ile tedavi yapabiliyoruz“ dedi.

Doç. Dr. Yahya İslamoğlu, uyguladıkları bu yeni yöntemle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki hastaların artık İstanbul, Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacağını, oldukça pahalı olan bu tedavinin sosyal güvencesi olan hastaların tüm ameliyat masraflarının SGK tarafından ödendiğini ve hastanelerinde hastalardan hiçbir ek ücret alınmadığını söyledi. Doç Dr. Yahya İslamoğlu, “Bu yöntemle 12. hastamızı sağlığına kavuşturduk. Şimdiye kadar hiçbir hastamızdan olumsuz bir şikayet gelmedi. Bilhassa bu hastalarımız memnuniyetlerini bildirdi. Ritim bozukluğunda inme dediğimiz felçler görülebilmektedir. Biz bu ritim bozukluğunu medikal olarak tedavi etmekteyiz. Pıhtının atılması konusunda da kanı sulandırıcı ilaçlar vermekteyiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu yöntem ilk defa hastanemizde uygulandı ve uygulanmaya devam edilmektedir. Biz bu yöntemle ilk vakamızı 3 yıl önce yaptık. O döneme kadar bu yöntem için radyofreakans ablasyon yöntemi uygulanırdı. Günümüzde buna alternatif olarak 'kriyobalon ablasyon' denilen soğutarak dondurma tedavisi yöntemi geliştirilmiş ve hastanemizde de bu yeni yöntem başarı ile uygulanmaktadır. Önceleri bu soğutarak dondurma cihazını İstanbul veya Ankara’dan getirtiyorduk. Bu cihaz artık hastanemizde bulunuyor. Böylece hastalarımız ameliyat için batı illerine gitmekten kurtuldular. Hastalarımız uyutulmadan yapılan bu müdahalelerini diş merkezlerde yapmış olsalardı yaklaşık 22 bin lira ödeyeceklerdi. Oysa hastanemizde sosyal güvencesi olan bu hastalarımızdan hiçbir ücret alınmıyor“ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER