Tüik İbs Eğitim Çalışması Düzenledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tarım istatistiklerinin iyileştirilmesine yönelik Diyarbakır ilinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüğünde İstatistik Bilgi Sisteminden (İBS) sorumlu görevlilere eğitim...

Tüik İbs Eğitim Çalışması Düzenledi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tarım istatistiklerinin iyileştirilmesine yönelik Diyarbakır ilinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüğünde İstatistik Bilgi Sisteminden (İBS) sorumlu görevlilere eğitim ve kontrol çalışması düzenlendi.

TÜİK Diyarbakır’da İBS kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe Müdürlüklerinde görevli personellere eğitim verdi. Eğitim çalışmalarına TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras ve İstatistikçi Sebahattin Keskin ile İBS’de görevli 20 personel katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü M. Salih Uras, “Tarım istatistiklerinde metotlara uygun şekilde verilerin toplanması, veri kalitesinin arttırılması, kontrol çalışmasının sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması amacıyla eğitimlerimiz yapılıyor” dedi.

Uras’ın ardından İstatistikçi Sebahattin Keskin, katılımcılara sunum eşliğinde konuya ilişkin bilgiler aktardı. Eğitim çalışmalarının Şanlıurfa ilinde de gerçekleşeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER