Bu Proje Alkışlanır!

Süper Toto Süper Ligin başarılı futbol hakemlerinden Nihat Mızrak , memleketi Diyarbakır'da okulların fiziki şartların iyileştirmesi adına önemli sosyal projelere imza attı. Proje sayesinde bir çok köyde spor sahaları yapıldı,sosyal içerikli imkanlar sağlandı.

Bu Proje Alkışlanır!
Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda 15 yıldan buyana öğretim görevlisi olarak çalışan hakem Nihat Mızrak, 3 yıl önce öğrencileri ile birlikte Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında spor alanları olmayan okullarda çalışma başlattı. Ders amaçlı yapılan çalışma kısa sürede büyük bir sosyal projeye dönüştü. Mızrak öğrencileri kent merkezi ve köylerde kötü durumda olan okulları tespit için alan çalışması yaptı. Okulları temizledikten sonra kendi imkanları ile aldıkları boya ve fırçalar ile basketbol, badminton, futbol, hentbol çizimleri yapıp, file ve pota yaptı. Zemini toprak olan köy okullarına ise iş adamların desteği ile beton döküp spor alanı oluşturdu.

3 YILDA 10 BİN ÖĞRENCİYE SPOR


3 yılda 30 okulun spor gibi fiziki şartlarını oluşturup 10 bin öğrencinin spor yapmasını sağlayan Nihat Mızrak ve 180 öğrencisi 3 ana sınıfı ve 6 kütüphane kurdu. Elektrik kesintisi nedeniyle son dersin yapılmadığı Çelebi Eser İlköğretim Okulu'nun 28 sınıfına şarjlı ışıldak alıp monte etti. Ayrıca çalışmaların yapıldığı 30 okula ecza dolabı yerleştirildi. 'Son Dersin Işıkları' adlı sosyal projeye koordinatörlük yapan futbol hakemi Nihat Mızrak, projede öğrencilerin büyük emeği olduğunu söyledi.

‘HEDEFİMİZ 50 BİN ÖĞRENCİ’

Kentteki 30 okulda 10 bin öğrencinin yaralanabileceği spor sahalarının renkli çizimlerini yaptıklarını ifade eden Mızrak, hedeflerinin 50 bin çocuğa ulaşmak olduğunu kaydetti. En büyük amacının geleceğin sporcu ve hakemlerin yetişmesi olduğunu ifade eden Mızrak, "Diyarbakır'da çocukların spor yapacağı alanlar çok yetersiz. Bende zor şartlarda yetiştiğimden çocukların yaşadığı durumunu empati yapabiliyorum. Öğrencilerimle birlikte okulların özelikle spor alanındaki fiziki durumunu iyileştirmek adına, gönül zenginliğimizi ortaya koyarak çalışma başlattık. 3 Yılda okulların sahaların zeminlerini iyileştirip 1 ton boya ile renkli çizimler yaptık. Kütüphanesi olmayan 6 okula kütüphane,3 okula ana sınıfı ve 30 okulun tamamına ecza dolapları oluşturup, özellikle köy okullarındaki kara tahtaları indirip yerine beyaz tahta kurduk.

‘KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPTIK’

Okulların tesisat ve elektrik sorunları yanı sıra masa ve sıra ihtiyaçlarını da kendi imkânlarımızla giderdik. Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Çelebi Eser İlköğretim Okulu'nda spor alanı oluşturmak için çalışma yaptığımız sırada elektrik kesilmesi üzerine son ders yapılmadın öğrenciler evlerine gönderildi. Biz de son ders ışıksız kalmasın diye 28 sınıfa şarjlı ışıldaklar alıp taktık. Artık elektrik kesildiğinde de ders yapılıyor olması bizi çok sevindirdi. Yaptığımız iş için 40 bin lira civarında para harcadık. Ben hakemlik gerilimden, öğrencilerde ailelerinden topladıkları paralar ile başardık. Kimi zaman temizlikçi, tesisatçı, elektrikçi, kimi zaman marangoz, kimi zaman, ressam, kimi zaman spor eğitmeni, kimi zaman kendi aracımla şoförlük yaptım. Ben ve öğrencilerim yaptığımız işlerden dolayı kendimizi dünyanın en mutlu insanı olarak görüyoruz" dedi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER