Diyarbakır İçin Seçim Vakti

AK Parti "ilçe Başkanlarını", BDP ise Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını hafta içi açıklıyor. AK Parti Büyükşehir Adayı Ensarioğlu, seçime "çılgın projelerle" hazırlanıyor.

Diyarbakır İçin Seçim Vakti
Türkiye "Büyük Operasyonu" konuşurken, Mahalli Seçim hazırlıkları ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkan adayını Milletvekili Galip Ensarioğlu'nda tercih kılan AK Parti, Diyarbakır Merkez ilçe Belediye Başkan adaylarını da netleştirmeye başladı.

AK PARTİ İLÇE ADAYLARI


Has Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Alattin Parlak'ın adı Bağlar'a, Hüseyin Cengiz'in Sur ilçesine, eski Milletvekili Abdurrahman Kurt'un Yenişehir'e, Kayapınar'a Haşim Haşim'inin adı geçerken, Sur İlçe Başkanı Şafak Yontürk'ün adı da Sur Belediye adaylığı için geçerken, Bismil adayının kesin olarak Ali İhsan Merdanoğlu olduğu bildirildi.
Ergani, Silvan, Çınar, Dicle ve Eğil başta olmak üzere diğer ilçe belediye başkan adaylığı için başvuran bazı isimlerin de, Ankara'ya çağrıldıkları öğrenilirken, bu isimler İl Yönetimi tarafından büyük bir gizlilik içerisinde tutuluyor.
AK Parti'nin, Merkez ilçe ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını hafta içerisinde, netleştirmeyi planlarken, önümüzdeki hafta tüm adaylarını, Seyrantepe Spor salonunda düzenleyeceği, tanıtım ve proje sunum toplantısıyla, kamuoyuna duyuracak. Büyükşehir ve İlçe Belediye Encümenlerinin de, kesinleştiği öğrenildi.

PROJELERLE GELİYOR

Burada, Büyükşehir Beledile Başkan Adaylığının açıklanmasından sonra Ankara'da karargah kuran Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır için "çılgın projeler" hazırlğı içerisinde olduğu öğrenildi. Dicle Vadi projesi başta olmak üzere, 50'e yakın proje hazırladığı ve bunları seçim süreci içerisinde, üç boyutlu görüntülerle seçmenlerine duyuracak. Ensarioğlu'nun projelerini gizli tuttuğu bildirilirken, yatırımcı bakanlıklardan da bir dizi "yatırım" sözü aldığı öğrenildi.

BDP HAFTA İÇERİSİNDE

Öte yandan, üç dönemdir Diyarbakır'da yerel iktidarı elinde bulunduran ve seçimde Ak Parti'yle yarışacak olan BDP ise, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eş başkan adaylarını, Perşembe günü Diyarbakır'da organize edeceği toplantıyla açıklayacak. BDP eş başkanı Güldan Kışanak'ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşirken, eş başkan olarak da Avukat Fırat Anlı'nın gösterileceği belirlendi.

İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR


İlçe Belediye Başkanlarından Selim Kurbanoğlu'nun yerini koruyacağı öne sürülürken, ön seçimlerde yaşanan usulsüzlükle ilgili soruşturmanın ise sonuclandığı bildirildi. BDP Diyarbakır'daki toplantıda ayrıca, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Bingöl, Siirt, Şırnak, Elazığ, Antep, Adıyaman, Konya ve Mersin Belediye Başkan adaylarını da kamuoyuna açıklayacak. BDP bir gün öncesinde, 25 Aralıkta ise Van, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Kars, Ağrı, Muş, Erzurum, Iğdır belediye başkan adayları duyurulacak.

CHP- HÜDA-PAR, MHP

Buarada, mahalli seçimlerde AK Parti ve BDP'nin yanısıra yarışacak olan diğer partilerden HÜDA PAR'ın geçtiğimiz hafta sonu Büyükşehir Beledile Başkan adaylığı için av. Hüseyin Yılmaz'ı aday göstermişti. CHP'nin büyükşehir adayı ise, Ahmet Ay olduğu öğrenildi. MHP'den ise Ömer Bozyaka'nın Büyükşehir Adayı olduğunu iki hafta önce açıklamıştı.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER