Kupa Mesaisi Başladı

Y.Diyarbakırspor’un, kendi sahasında Y.Yozgatspor’a 1-0 yenilerek 2.hafta sonunda da galibiyetle tanışmaması büyük üzüntü yarattı. Teknik Direktörü Namık Altunsoy,farklı kazanmaları gereken maçı kendi beceriksizlikleri sonucu kaybederek rakibe 3 puanı altın tepside sunduklarını söyledi.

Kupa Mesaisi Başladı
 ‘KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKTIK’

Kendi sahasındaki ilk maçta Y.Yozgatspor’a 1-0 yenilerek ikinci haftada da galibiyetle tanışamayan ve ligdeki ilk yenilgisini alan Y.Diyarbakırspor’da beklenmedik mağlubiyetin şoku yaşanıyor.

Teknik Direktör Namık Altunsoy,açık farkla kazanmaları gereken maçı kendi hataları sonucu kaybettiklerini söyledi. Altunsoy,” Maç boyunca kalemize gelmeyen takıma mağlup olduk. Böyle bir maçı ancak kendi hatamızdan mucizeyle kaybedebilirdik, bu da öyle oldu. Oyunun tüm hakimiyeti bizdeydi. İlk yarıda 5 net pozisyonumuz var. Rakip ilk ve tek pozisyonu ikinci yarının başında bulurken,oyuncularımız profesyonelliğe yakışmayan hata yaparak hakeme itiraz ettiği anda golü yedik. O ana kadar sahada olmayan rakip direnç kazandı. Son 20 dakikada 3 net pozisyonu daha atamayınca yenildik. Atamayana atarlar deyimi gerçek oldu.” dedi.

‘BU TAKIM HAK ETTİĞİ YERE GELECEK’

Tribünlere gelen taraftarlardan ve maç için kente gelen Başkan Feyzi İlhanlı’dan özür dileyen Altunsoy,takımın ilerleyen haftalarda çıkışa geçeceğini de iddia etti. Altunsoy,”Kazanıp hem taraftarlarımızı hem de bu kulüp için çok şey yapan ve karşılığında başarı isteyen başkanımızı mutlu etmek istiyorduk. Maalesef hesaplarımız tutmadı. Taraftarın coşkusu ve desteği muhteşemdi. Hem onlardan hem başkandan özür diliyoruz.Eksiklerimizvar,son vuruşları yapamıyoruz. Bunları çok çalışarak ve takım içinde değişiklikler yaparak gidereceğiz. Bu takım rayına oturacak ve çıkışa geçecek. Diyarbakır halkı bu takıma inanmaya ve güvenmeye devam etsin. Güzel günleri beraber yaşayayacağız.” diye konuştu.

İLHANLI :’TAKIM DÜZELMEK ZORUNDA’

Yeşil-Kırmızılı Kulübün Başkanı Feyzi İlhanlı ise en çok maça gelen taraftarlar adına üzüldüğünü söyledi. İlhanlı,”Bu lig için iddialıyız. Ona göre yatırım yaptık. Elimizden geleni yaparak en iyi imkanları oluşturmaya çalıştık. Bunu da Diyarbakır adına yaptık. Halkın bu takımdan beklentisi var. Hem şannsız hem beceriksizdik. Takımın düzeleceğine inanıyorum. 2 haftada 5 puan gitti ama daha 32 maç var. Bu takımın gücü bu olamaz. Teknik heyet ve futbolcuların daha çok çaba harcayarak bir şeyleri yoluna koyacağını bekliyoruz. Taraftar muhteşemdi. Özellikle Yeni Diyarbakırspor Taraftarlar Derneği Başkanı Zülküfİşlek,tribün liderlerine ve canı gönülden destek veren taraftarlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Futbolculardan Hüsnü Zeybekoğlu ise yenilgi nedeniyle taraftarlardan özür dileyerek önümüzdeki haftalarda galibiyet serisi yakalayarak onları mutlu edeceklerini ifade etti.

KUPA HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

Y. Diyarbakırspor’da kupa maçı nedeniyle takıma izin verilmedi. Çarşamba günü Türkiye Kupası 1.turunda Adıyamanspor’la karşılaşacak olan Yeşil-Kırmızılı takım hazırlıklara başlarken,sabah ve akşam olmak üzere çift idman yapıldı. Sakatlıktan çıkan Uğur Parlak ile transferin son gününde Çorum Belediyespor’dan transfer edilen Serdar Karaduman’ın bu maçın kadrosuna alınması bekleniyor.

Yeni Diyarbakırspor-Adıyamanspor maçı Çarşamba günü saat 15.00’da Diyarbakır Atatürk Stadı’nda oynanacak. Yeni Diyarbakırspor,15 Eylül Pazar günü ise ligdeki 3.hafta maçında Ankara’da Şekerspor’la karşı karşıya gelecek.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER