Cerrahi Yöntemler Kalıcı Kilo Kontrolü Sağlıyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nde görevli Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, yaşam şekli değişiklikleri ile kilo veremeyen kişilere uygulanabilen cerrahi yöntemler hakkında bilgi verdi.Televizyon ve internet...

Cerrahi Yöntemler Kalıcı Kilo Kontrolü Sağlıyor
Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nde görevli Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, yaşam şekli değişiklikleri ile kilo veremeyen kişilere uygulanabilen cerrahi yöntemler hakkında bilgi verdi.

Televizyon ve internet bağımlılığı, özellikle masa başı çalışanlarda hareketsiz yaşam, abur cubur ve fastfood türü yiyecek tüketiminin giderek yaygınlaşmasının; insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını belirten Op. Dr. Yılmaz, bu durumun çağın en büyük hastalığı olan obeziteye zemin hazırladığını dile getirdi. Yaşam kalitesini artıran doğru diyet ve egzersiz ile hareketli bir yaşam şeklinin tercih edilmesinin obeziteye karşı koruyucu önlemler olduğunu kaydeden Op. Dr. Yılmaz, “Ancak alınan tüm bu önlemlere rağmen kilo vermek önemli bir sorun haline gelebilir. Bunun en önemli nedeni, genetik eğilimdir. Obezite aynı zamanda tip 2 diyabet hastalığına eğilimi de artırmaktadır. Ancak obeziteden kurtularak zayıflayan hastaların diyabet hastalığının seyrinde düzelme görülmektedir” dedi.

Kilo veremeyen tip 2 diyabet hastalarında vaserliposuction işleminin kilo verilmesinde önemli bir rol oynadığını aktaran Op. Dr. Yılmaz, “Büyük Qmiktar yağ aspirasyonu yapılan tip 2 diyabetli 31 hastanın 1 yıl sonraki takiplerinde, ameliyat öncesine göre beden kitle indekslerinin 6,2 azaldığı ve kan şekerlerinin yüzde 18, HbA1c değerinin yüzde 2,3 oranında düştüğü tespit edilmiştir. Diyabet hastalarının en önemli sorunlarından biri de günde en az 2 kez cilt altı insülin enjeksiyonu uygulama zorunluluğudur. Bu durum yağ dokusunda ve ciltte ciddi bozulmalara, ciltte dalgalanmalara neden olmaktadır. Hastalar bu kötü görünümden çok rahatsız olsa da bunu dile getirmeyi bir lüks olarak görürler. Basit bir yöntem olarak vaserliposuction bu hasta grubu için çözüm sağlamaktadır” diye konuştu.

KİŞİYE ÖZEL CERRAHİ UYGULAMALARLA ZAYIFLAMA

Fazla kiloların, erkeklerde özellikle göbek bölgesinde, kadınlarda ise basen ve üst bacak bölgelerindeki yağlanmalarla kendini gösterdiğini ifade eden Op. Dr. Yılmaz, “Vücudun bu bölgeleri için, spor ve diyet yeterli olmayabilir. Özellikle bel çevresi, karın ve bacaklardaki kilo fazlalığına karşı plastik cerrahi uygulamaları, başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Bölgesel zayıflama amaçlı olarak kullanılan cerrahi uygulamalar; yaşa, cilt kalitesine, kadınlarda doğum sayısına göre belirlenmektedir. Vaserliposuction yöntemi, hastaların iyileşme ve sosyal yaşamlarına geri dönme sürelerini kısaltmaktadır. Rahat uygulanabilir bir yöntem olmasının yanı sıra hastaya ağrısız ve morluk oluşturmayan bir tedavi olanağı sunmaktadır. Bu işlemden hastaların maksimum seviyede yarar görmesi için sağlıklı beslenme ve düzenli diyet programlarından vazgeçmemeleri de çok önemlidir. Diyet ve egzersizle kilo veremeyen hastaların, vaserliposuction desteği ile bölgesel zayıflamaları sağlanmaktadır. Vaserliposuction vücuttan 6-7 kilo yağ çıkarabilmekte, hasta iki ay içinde bu değişimi fark edebilmektedir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER