Anlı, Kültür ve Kongre Merkezi inşaatını inceledi

Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı, Yenişehir semtinde Zirai Donatım’ın eski yerinde inşa edilen Kültür ve Kongre Merkezi’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi aldı, merkezin kaba inşaatının yılsonunda bitirileceğini ifade etti....

Anlı, Kültür ve Kongre Merkezi inşaatını inceledi
 Eş Başkanımız Fırat Anlı, bugün (24 Şubat 2014) saat 10.00’da yapımı devam eden Kültür ve Kongre Merkezi inşaatı çalışmalarını yerinde denetledi. Çalışmaların durumu hakkında Fen Daire Başkanımız Bülent Uçan ve Proje Müdürü Vedat Bakır’dan bilgi aldı. Bakır, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve verilen tarihten önce bitirmeye çalıştıklarını belirtti. 127 kişi ile iki cephede çalışmaların yürütüldüğünü, mekanik sistemlerin bittiğini ve havalanma sistemlerinin döşendiğini söyleyen Bakır, Siyabend u Xece’nin destanının ve 33 yıldızın cephelere işlendiğini kaydetti. Binanın konumundan dolayı güneş enerjisinden faydalanamayacaklarını belirten Bakır, çatı katının da düzenlenip teras olarak kullanıma açılacağını söyledi. Verilen bilgileri dinleyen Eş Başkanımız Fırat Anlı ise çalışmaların titiz, özenli, ama aynı zamanda hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, merkezin kaba inşaatının yılsonunda tamamlanacağını söyledi.

36 milyon liraya mal olacak

Sözleşme bedeli 36 milyon 50 bin TL olan merkezin, 18 Mayıs 2016’ta bitirilmesi hedefleniyor. 5 bin 543 metrekare oturma alanı ve 23 bin 260 metrekare toplam kapalı alanı olan Kültür ve Kongre Merkezi bodrum, zemin ve 4 kattan oluşan kompleks yapı, günümüzün modern mimari yapısına uygun şekilde tasarlandı, teknolojik donanımı da ileriki yıllara da hitap edebilecek şekilde düşünüldü. Kültür ve Kongre Merkezinde; 138 araçlık kapalı otopark, 1700 kişilik kongre salonu ve fuaye, 340 kişilik sinema salonu, 120 kişilik eğitim sinema salonu, 280 kişilik profesyonel gösterilere uygun tiyatro salonu ve tiyatro atölyesi, kütüphanesi, müzik stüdyosu, enstrüman yapma atölyesi, dans atölyesi, idari binalar, kurgu odası ve bunlara ait müştemilatlar da yer alacak. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER