Bağlar Belediyesi'nden Taziye ve Halk Evleri Projeleri

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından köylerde yaptırılan taziye ve halk evleri projeleri devam ediyor.

Bağlar Belediyesi'nden Taziye ve Halk Evleri Projeleri
 Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından köylerde yaptırılan taziye ve halk evleri projeleri devam ediyor. Bu projeler kapsamında Bağlar Belediyesi, Gömmetaş ve Taşdirek köylerinde taziye ve halk evlerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bağlar Belediye Eşbaşkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler, BDP Bağlar ilçe yöneticileri, Bağlar Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde ilk olarak konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, amaçlarının sadece vatandaşların acılarını paylaşmak değil, sevinçlerini, mutluluklarını da paylaşmak olduğunu ve bunun için halk ve taziye evlerini açtıklarını söyledi. Şu ana kadar 8 tane taziye ve halk evlerini yaptıklarını dile getiren Baran, sürecin yoğunluğundan dolayı sadece dört köyde açılış gerçekleştirdiklerini belirtti. Taziye ve halk evlerinde toplantılarını, etkinliklerini düzenleyebileceklerini kaydeden Baran, "Bu açtığımız taziye evi aynı zamanda halkın sorunlarını tartışacağı bir halk evi konumundadır. Köylülerimizin ihtiyacı doğrultusunda hemen hemen her yıl bir köyde bir taziye evi açtık" dedi.

"BAĞLAR HALKINDAN GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUZ"

Yeni bir süreçten geçtiklerinin altını çizen Baran, "Bağlar halkı bu ve buna benzer önemli süreçlerde kendine düşen rolü layıkıyla yerine getirmiştir. Biz bu önümüzdeki yerel seçimde de her zamankinden daha güçlü bir şekilde destek istiyoruz. Bağlar halkımızdan yerellerde yaşamsallaştırmaya çalıştığımız özerlik sistemini seçimlerden sonra daha güçlü kılacağız. Böylelikle önderliğimizin elini daha da güçlendirmiş olacağız. Önümüzde Kürt halkı için önemli iki büyük etkinlik var; 8 Mart ve 21 Mart. Bu sürecin ağırlığının farkında olup öyle çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Baran'ın ardından konuşan Bağlar Belediye Eşbaşkan adayı Birsen Kaya Akat da, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Akat, "Halkına yaptığı hizmetleriyle Türkiye belediyeleri arasında en iyi çalışan yedinci belediye olarak seçilmiştir. Belediyemiz gerçekten çok değerli çalışmaların altına imzasını atabilmeyi başarmıştır. Bizde bu yolun takipçisi olacağız. Köylerimiz için elinden geleni yapmıştır. Biz halk adına da başkanımıza teşekkür ederiz. ve bu kutsal bayrağı kendilerinden devralıp en iyi şekilde taşıyacağımıza söz veriyoruz. Yapacağımız bütün etkinliklerde halkımızla birlikte çalışacağız. Seçimle alacağımız güçlü bir çıkış hem önderliğimizin elini güçlendirecek hem de yeni bir sistem yaratmada etkin olacaktır" şeklinde konuştu.

"SİSTEMİN 100 YILDA YAPAMADIĞI HİZMETİ BİZ 15 YILDA YAPTIK"

Daha sonra bir değerlendirme yapan Bağlar Belediye Eşbaşkan Adayı Eşref Güler, sistemin bugüne kadar Kürt topraklarında önemli bir çalışma yapmadığını söyledi. Güler, "Bende köylüyüm. Köylerimize bir kepçe asfaltla getirirlerdi. Sonra da reklamını yapıp sözüm ona hizmet getirmişler! Sistemin 100 yılda yapamadığı hizmeti biz 15 yılda yaptık. Seçim çalışmaları boyunca köy köy dolaşıp sorunlarını dinliyoruz. Hizmet konusunda belediyemizin neler yaptıklarını kendi gözlerimizle gördük, şahit oluyoruz. Bu yüzden Belediye Başkanımız Sayın Yüksel Baranhanımefendiye çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. 2014 yerel seçimi sadece iki kişinin başkan olması seçimi değildir. Bu seçim kürt halkının kaderinin belirleyeceği bir seçimdir. Ak Parti'ye oy veren halkımızın da yanına gideceğiz. Onlara da yapacağımız projelerimizi anlatacağız. Onları ikna edeceğimizi, kazanacağımıza inanıyoruz. Bu seçimle güzel günler kuracağımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılan taziye evlerini halk, halaylar eşliğinde kutladı. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER