BDP Milletvekili KCK davası sanıklarının tahliye talebinin Reddi ile ilgili Açıklama yaptı

BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Diyarbakır'da görülen KCK davasının 5 tutuklu sanığı için tahliye talebinin reddi yönünde verilen karara ilişkin, "Mahkemenin verdiği bu karar çözüm sürecini sabote etmeye yönelik bir karardır.

BDP Milletvekili KCK davası sanıklarının tahliye talebinin Reddi ile ilgili Açıklama yaptı
 BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Diyarbakır'da görülen KCK davasının 5 tutuklu sanığı için tahliye talebinin reddi yönünde verilen karara ilişkin, "Mahkemenin verdiği bu karar çözüm sürecini sabote etmeye yönelik bir karardır. Arkadaşlarımızın tahliye edilmeleri sürecin de önünü açan bir karar olacaktır" dedi.
Irmak, 5 yıllık tutukluluk süresini aştıkları gerekçesiyle yaptıkları tahliye talepleri mahkemece reddedilen sanıkları bulundukları Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti.

Irmak, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar ile yeni bir hukuk skandalına tanık olduğunu belirterek, "Defalarca müebbet hapis cezaları alan katliamlar yapan ve bu ülkenin karanlık geçmişinde rolü olan ve kardeş kanı dökerek toplumda yaklaşık 40 bin can kaybının yaşanmasına siyasal, ideolojik ve fiziksel anlamda katkı sunan kişiler tahliye oldular. Bütün suçu bu ülkenin demokratikleşmesi için çaba sarf edenler ise ne yazık ki hala cezaevlerinde tutuluyor" dedi.

- Çözüm süreci

Mahkemenin tahliye taleplerinin reddi yönünde verdiği kararının çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu savunan Irmak, "Arkadaşlarımızın tahliye edilmeleri sürecin de önünü açan bir karar olacaktır. Hukuk yerini bulacaksa, KCK davalarında yargılanan tutuklular serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER