AK Parti'li Altaç'tan Gündeme İlişkin Değerlendirme

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, KCK tutukluların tahliye edilmemesiyle ilgili yaptığı değerlendirmesinde, mahkemelerin, 5 yıl uzun tutukluluk süresiyle ilgili çıkarılan yasaya uygun davranması gerektiğini ifade ederek, tahliyelerin yaşanması toplumsal barış adına yerinden bir karar olacağını söyledi.

AK Parti'li Altaç'tan Gündeme İlişkin Değerlendirme
 
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partisinin il binasında İHA muhabirine, yerel seçim çalışmaları, 17 Aralık sonrası bölgede yaşanan gelişmeler, Hevsel Bahçeleri tartışmaları ve KCK'lıların tahliye kararının reddedilmesi konusunu değerlendirdi.

Önceki gün Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Galip Ensarioğlu'nun açıkladığı seçim projeleriyle ilgili konuşan Altaç, hazırlanan projelerle Diyarbakır'ı kalkındıracaklarını ifade etti. Altaç, "Diyarbakır'da eksik olan hususları tespit ettik ve bu hususlarla ilgili hazırladığımız projelerimizi önceki gün kamuoyuna duyurduk. Açıkladığımız projeler Diyarbakır'ın geleceğini tasarladık. Kentin sosyal yaşam alanında kalitesini artıracak. Şehrin mimari yapıdan tutun, trafik düzenine kadar bir çok alanda olumlu yönde etkileyecek projelerimiz var. Diyarbakır için en önemli gördüğümüz proje Dicle Vadisi projesinin devam niteliğinden olan Avadiyar Projesi'dir. Bu projeyle Diyarbakır'da yeni, modern bir yerleşim alanı oluşturacağız. Bu projenin dışında çok önemsediğimiz Suriçi Kentsel Dönüşüm Projesi'dir. Biz bu projeyi 5 yılda bitirme taahhüdünde bulunduk. Suriçi'ndeki projeyi bitirdiğimiz zaman, o bölgeyi açık hava müzesi şeklinde oluşturacağız. Bir diğer önemli projemiz ise, İskenderun-Erbil-Diyarbakır hızlı tren hattı oluşturmak" dedi.

"17 ARALIK'TAN SONRA BÖLGE HALKI DESTEKLERİNİ BİZE SUNDU"

Altaç, 17 Aralık'ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra başta Diyarbakır olmak üzere bölge halkından çok büyük destek aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın en önemli gündem maddelerinden biri de kuşkusuz 17 Aralık sonrası yaşanan gelişmelerdir. 17 Aralık'ta oluşan komployla direkt hükümetimizi hedef alan, devirmeye yönelik olan eyleme bölgede büyük bir tepki oluştu. Bu tepkiler partimize ve hükümetimize olumlu bir destek şeklinde yansımıştır. Ak Parti olarak her zaman yoksulluklarla, yolsuzluklarla ve yasaklarla mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda kimse bizi yolsuzlukla itham etme cüretini gösteremez. 17 Aralık'ta yapılan komplonun ardından bölgede ciddi manada tepki uyandırdı ve hükümetimize büyük bir destek oluştu."

"HEVSEL İÇİN YAPILAN SPEKÜLASYONLARIN TÜMÜ KASITLIDIR"

Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri'nde uygulanacak Dicle Vadisi Projesi'nde konut yapılacağı iddialarıyla ilgili yapılan eylemlere tepki gösteren Altaç, eylemlerin kasıtlı yapıldığını savundu. Altaç, "Hevsel Bahçeleri'nin Diyarbakır kültürel değer taşıyan bir değerdir. Hevsel için yapılan spekülasyonların tümü kasıtlıdır. Hiçbir geçerliliği olmayan söylemlere dayanmaktadır. Biz bu gerçekleri kamuoyuyla sürekli paylaşıyoruz. Hevsel Bahçeleri rezerv alanı olarak ilan edilmiş. O bölgede yüksek binalar ve yapılaşma asla söz konusu değildir. Hevsel, geçmişte bu kente nasıl hizmet ettiyse bundan sonraki dönemlerde de bu kente hizmet edecektir. Hevsel Bahçeleri hiçbir şekilde Kırklar Dağı gibi olmayacak" diye konuştu.

"BİR AN ÖNCE TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN DAVALARDA OLDUĞU GİBİ, BÖLGEDEKİ DAVALARDA DA 5 YIL KURALINI UYGULANMASI GEREKİYOR"

Diyarbakır 2 Ağır Ceza Mahkemesi 5 yıla yakındır tutuklu bulunan KCK'lıların tahliye taleplerinin reddedilmesini değerlendiren Altaç, tutukluluk süresiyle ilgili son çıkan yasaya mahkemelerin uymaları gerektiğini anlattı. Altaç, "Mahkemelerin yasaların ruhuna uygun kararlar vermesi hepimizin beklentisidir. Dosyada 5 yıla kalındır tutuklu bulunan bir sanık varsa, bunun davasının niteliğine, atfedilen suçlara bakmaksızın, herkese kanun önünde eşit olması, tarafsız ve bağımsız bir yargıdan beklenen bir durumdur. Bir an önce Türkiye'deki bütün davalarda olduğu gibi, bölgedeki davalarda da 5 yıl kuralını uygulanması gerekiyor. Onların tahliye edilmesi hem kamu yararı açısından hem sosyal barış adına yerinden bir karar olacaktır. Farklı kararların çıkması herkesi üzeceği gibi bizi de üzecektir" şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER