DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

PROF. DR. TALİP GÜL: ‘BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZI VE TIP CAMİASININ BİLEŞENLERİNİ, PAZAR GÜNÜ DÜZENLEYECEĞİMİZ TOPLANTIYA DAVET EDİYORUZ’

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
 DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM BÖLÜMÜ AMERİKA’DAN TEKSAS  ÜNİVERSİTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM BÖLÜMÜ İLE KADIN SAĞLINI GELİŞTİRMEK ÜZERE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR. PROF. DR. TALİP GÜL: ‘BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZI VE TIP CAMİASININ BİLEŞENLERİNİ, PAZAR GÜNÜ DÜZENLEYECEĞİMİZ TOPLANTIYA DAVET EDİYORUZ’

HABER: YILMAZ ACU

D.BAKIR- Diyarbakır Dicle üniversitesi tıp fakültesi kadın ve doğum hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Talip Gül, 5 Nisan pazar günü düzenlenecek ve oldukça geniş bir davetlinin katılacağı bilimsel toplantıya, bütün doktorların ve tıp camiası bileşenlerinin davetli olduğunu belirtti.

Açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi tıp fakültesi kadın ve doğum hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Talip Gül şu görüşleri dile getirdiler:

‘Kadın hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Eğitim Günleri’ çerçevesinde düzenleyeceğimiz bilimsel toplantıda,  kadın hastalıkları, bu sorunların çözüm yolları, erken teşhisin önemi ve bu hastalıkların tedavisinde gelinen noktayı, geniş bir katılımcı kitlesiyle enine boyuna ele alacağız.

5 nisan pazar günü düzenleyeceğimiz oldukça geniş katılımlı bilimsel toplantıya, Amerika’dan katılan dünyada söz sahibi, Universty of Texas Medical Branc doktorlarından Prof. Dr. Sami Gökhan Kılıç, Prof. Dr. Hassan Farrirah da katılarak konuşma yapacaklar.

Ayrıca endoskopik cerrahi konusunda bilimsel toplantı yapılacak ve Endoskopik ameliyatlar yapılarak canlı olarak yayınlanacak.

Bunun yanısıra Perinatoloji konusunda yaşanan son gelişmeler tartışılacak. Uluslar arası  çapta düzenlenecek bu toplantıya Türkiye’den de bir çok Üniversite ve muhtelif hastanelerden uzmanların katılımları beklenmekte.

Amerika Birleşik Devletleri Teksas Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü ile kadın sağlığı ve eğitim alanında işbirliğine gideceklerini ve bu konu ile ilgili protokol imzalanacak.

5 Nisan’da Teksas Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden iki hoca, Dicle Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde hem ameliyat yapacaklar, hem de eğitim verecekler.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Türkiye’de ilk defa Kadın Doğum Bölümü olarak Amerika’daki bir bölümle işbirliğine gidiliyor. Bu ortak çalışmanın sonuçlarını ileri zamanlarda bölgedeki kadın Doğum uzmanlarına ve hastalara olumlu olarak yansıyacaktır.

Üniversitemiz ve şehrimiz için önemli bir bilimsel ve sosyal faaliyet olacağını düşündüğümüz bu toplantıya bölgemizden tüm Kadın Doğum Uzmanı arkadaşlarımızın yanı sıra, tıp camiamızın bütün bileşenlerinin katılımlarını bekliyoruz’.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER