Diyarbakır küresel kadın etkinliğine hazır

Diyarbakır, 8 Mart’ta küresel bir kadın etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Belediyemizin de bir parçası olduğu organizasyon hakkında bilgi veren Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, tüm kadınlara katılım çağrısı yaptı....

Diyarbakır küresel kadın etkinliğine hazır
 Diyarbakır, bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm dünya kadınlarının buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Organizasyonla ilgili tüm çalışmalarda yer alan Belediyemiz 8 Mart’a az bir süre kala etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ile KJA Kadın Meclisi Üyeleri,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik çalışmaların tamamlanması nedeniyle bugün (23 Şubat 2015) saat 12.00’da DTK’da basın toplantısı düzenlendi. İl Eş Başkanı Hafize İpek, bu yılki etkinliklerin “Kobani’de Direnen Kadınla Örgütlenelim, Yaşamı Özgürleştirelim” şiarıyla yapılacağını ifade ederek, program hakkında şu bilgiyi verdi: “6 Mart Cuma günü başlangıcı Nusaybin’de yapacağımız yürüyüş, 7 Mart’ta Mardin’de, 8 Mart’ta ise Diyarbakır’da olacaktır. Bütün kadınları bir araya gelmeye, dayanışmaya ve mücadeleyi yükseltmeye davet ediyoruz.”

Kışanak: Tüm kadınları davet ediyorum

Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak ise Dünya Kadın Yürüyüşü’nün bölgeden başlamasının son derece önemli olduğunu belirterek, bu gelişmenin Rojava’daki kadın devrimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi. “Bugün tüm dünyadaki kadın örgütleri yüzünü Rojava’daki kadın devrimine dönmüştür. Dünyadaki tüm kadın örgütleri Rojava’daki kadın devriminden güç ve moral alıyorlar. O nedenle bu 8 Mart’ta burada olmak istediler.” diyen Kışanak, program kapsamında Dünya Kadın Yürüyüşü’ne ev sahipliği yapılacağını, Nusaybin, Mardin ve Diyarbakır’da 4 gün boyunca etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Kışanak, Diyarbakır’daki tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara davet ederek, şunları söyledi: “Bu vesileyle tüm kadınlara bir çağrı yapmak istiyorum. Her 8 Mart etkinlikleri son derece önemliydi, bizim için ama bu 8 Mart’ın ayrı bir önemi var.  Tüm dünya kadınları burada olacaklar. Tüm kadın hareketleri burada olacaklar. Burada ortaya çıkardığımız özgürleşme imkanını, kadın devrimini tüm dünyayla paylaşarak büyüteceğiz. O yüzden tüm kadınları yapılacak bütün etkinliklere güçlü bir şekilde katılmaya davet ediyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER