Diyarbakır Lösemi Hastası 6 Yaşındaki Zeynep'i Yaşatacak İlik Bulundu Ama Nakil İçin 80 Bin Lira...

Diyarbakır' ın Ergani ilçesinde oturan Metin-Safinaz Kaçar'ın 6 yaşındaki lösemi hastası kızı Zeynep için 4 yıldır aranan ilik Almanya'da bulundu, ancak Zeynep'i yaşatacak bu ilik nakli için 80 bin lira para lazım. İşsiz olan baba Metin Kaçar, kaldıkları kayınvalidesinin evini satmak istedi ancak, kayın valide buna karşı çıkınca aile Zeynep'i yaşatacak olan bu nakil için yardımseverlerin desteğini bekliyor

Diyarbakır Lösemi Hastası 6 Yaşındaki Zeynep'i Yaşatacak İlik Bulundu Ama Nakil İçin 80 Bin Lira...
 Diyarbakır' ın Ergani ilçesinde oturan Metin-Safinaz Kaçar'ın 6 yaşındaki lösemi hastası kızı Zeynep için 4 yıldır aranan ilik Almanya'da bulundu, ancak Zeynep'i yaşatacak bu ilik nakli için 80 bin lira para lazım. İşsiz olan baba Metin Kaçar, kaldıkları kayınvalidesinin evini satmak istedi ancak, kayın valide buna karşı çıkınca aile Zeynep'i yaşatacak olan bu nakil için yardımseverlerin desteğini bekliyor. Başarılı bir öğrenci olan Zeynep Kaçar'ın öğretmeni Arzu Zengin, "Öğrencim ilik nakli geciktiği için günden göne kötüye gidiyor, hayırsever kişi ve kurumların yardımı ile Zeynep'i yaşatmak istiyoruz"dedi.

Ergani ilçesinde oturan Metin-Safinaz Kaçar çiftinin Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1. sınıfına giden lösemi hastası kızları Zeynep Kaçar'ın ilik nakli olması için yardım bekliyor. Anne Kaçar, Zeynep'in 2 yaşında iken fenalaşıp ateşinin çıktığını ve kan kusmaya başladığını belirterek, "Hastaneye götürdüm bana kan hastası dediler. Ben kan hastalığının ne olduğunu bilmiyorum. Daha sonra Ankara'ya havale edeceklerini söylediler. Durumumuz çok kötüydü. 45 gün geçti, paramız olmadığı için Ankara'ya götüremedim. Daha sonra rahmetli annemden para aldık ve Ankara'ya götürdük. Bize 8 ay kalacağımız söylendi. 1.5 ay kaldıktan sonra eve geri geldik" dedi. Kızı için aranan iliğin 4 yıl sonra Almanya'da bulunduğunu söyleyen anne Safinaz Kaçar, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür aranan ilik 4 yıl sonra Almanya'da bulundu. Almanya'da bulunan iliğinAntalya'da nakil yapılacağı söylendi ve Antalya'ya sevk edildik. Ancak, Antalya'ya bırakın nakil parasını, gidecek yol paramız bile yok. Eşim işsiz, iş bulduğu zaman inşaatlarda çalışıyor. Antalya'da en az nakilden sonra kontrol ve gözlem için 8 ay kalacağımız söylendi. Ben kızımın ölmesini istemiyorum. Ağrıları yeniden başladı ve günden güne ağırlaşıyor. Bende astım ve tansiyon hastasıyım. Hayırsever kişi ve kurumlardan yardım bekliyoruz. İlik bulduk ama kızımı yaşatacak olan bu iliğin nakli için istenen 80 bin liraya ihtiyacımız var. Çok çaresiziz, kızımın ölmesini istemiyoruz. Allah rızası için herkesten yardım bekliyoruz."

Kaldıkları evin kirasını ödeyemedikleri için evden çıkartılan ve kayın validelerinde kalan Metin-Serfinaz Kaçar ve 3 çocukları, Zeynep Kaçar'ı Antalya'da götürmek için kaldıkları kayın validenin evini satmak istediler ancak kayın valide razı olmayınca aile çaresiz kendilerini uzanacak yardım elini bekliyor.

Başarılı olan öğrencisi Zeynep'in iyileşmesi ve sesini duyurması için çaba sarf eden öğretmeni Arzu Zengin ise, Zeynep'in yaşaması için 4 yıldır beklenen iliğin bulunduğunu ancak ilik nakli için doktorların aileden 80 bin lira para istediğini belirterek, "Aile,Antalya'da yaklaşık 8 ay kalacak ve Zeynep nakilden sonra gözlem altında tutulacak. Ailenin orada kalacak yeri yok, maddi durumları yoktur. Aileye hayır severlerin yardım etmesini bekliyoruz. Zeynep'in durumu kötüleşince okula da düzenli gelemiyor. Zeynep'in yaşamasını ve arkadaşları gibi koşup eğlenmesini istiyoruz"diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER