HDP'liler Bağlar'a Bağlı 19 Köyü Ziyaret Etti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, HDP'nin seçim çalışmaları devam ediyor. İlçeye bağlı 19 köyü ziyaret eden HDP vekili adayı ve belediye eş başkanlarına halk yoğun ilgi gösterdi.

HDP'liler Bağlar'a Bağlı 19 Köyü Ziyaret Etti

 'ın Bağlar ilçesine bağlı 19 köyü gezen    adayı Edip Berk ve Bağlar Belediye Eş Başkanları Eşref  ile ,  Bağlar İlçe Eş Başkanları, Bağlar  İlçe Eş Başkanları ve 'den destek amaçlı gelen Profesör Dr. Ahmet Şêxo'ya halkın ilgisi yoğun oldu. Köy meydanında slogan ve zılgıtlarla toplanan halkın sorunlarını dinleyen aday ve eş başkanlar, 'nin yeni yaşam çizgisini anlattı.

'Halkların Arasında Sevgiyi İnşa Edeceğiz'

Komderesi Köy meydanında konuşan    adayı Edip Berk, 'nin inkar ve imha politikalarına rağmen büyük bedellerle bugünlere geldiklerini vurguladı. Berk, "Varlığımızın kabul edilmediği bir dönemden bu günlere geldik. 'nin siyaseti inkâr ve imha politikaları üzerindedir. 'nin tek bir politikası var, o da Kürt Halkının kandırılmasına yöneliktir. Biz sadece Amedi ve 'ı değil, 'yi özgürleştireceğiz. 'ın dört parçasını özgürleştireceğiz. Halkların arasında sevgiyi inşa edeceğiz" dedi.



Daha sonra söz alan ve Kobanê'li Profesör Dr. Ahmet Şêxo, kahramanların memleketinden selam getirdiğini belirterek, "Biz  de şunu öğrendik, direnmeyen bir toplum yok olmaya mahkûmdur. Başkan APO'dan bunları öğrendik. 'nin başarının altında  kürdistanı'nın emeği var ve bunu asla unutmayacağız.  gözünü kırpmadan halkları sattı. Bunu Koban'i savaşında çok net gördük.  zaferinden sonra  çıkıp, "bizim yardımımızı unutmasınlar" dedi. Evet,  yardımı bize değil, 'e yaptı. , 'nin silahlarıyla aylarca 'yi vurdu. Bugün da Kuranı-Kerimi kullanarak Kürtleri kandırmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.'Direnmeyen Bir Toplum Yok Olmaya Mahkûmdur'

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER