Diyarbakır'da İkinci Dönemin İlk Ders Zili Çaldı

Diyarbakır’da 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi süt dağıtımı ile başladı.

Diyarbakır'da İkinci Dönemin İlk Ders Zili Çaldı
 Diyarbakır'da 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi süt dağıtımı ile başladı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, öğrencilerle birlikte süt içti.
İkinci dönemin açılışı ve süt dağıtım töreni Yenişehir ilçesinde bulunan 5 Nisan İlkokulu'nda başladı. Buradaki törene Vali Kıraç'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. Bir süre çocuklarla sohbet eden Vali Kıraç, daha sonra öğrencilere Okul Sütü Programı kapsamında süt dağıttı. Görevlilerden kendisine de bir süt isteyen Vali Kıraç, öğrencilerle birlikte süt içti. Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, İlk ve orta dereceli okullarda ikinci yarı yılının başladığını söyledi. Çocuklara ikinci yarıyılda başarılar dilemek ve üt dağıtımını gerçekleştirmek için burada olduklarını belirten Vali Kıraç, "Türkiye'de 6.5 milyon öğrenciye süt dağıtımı var haftada üç kere Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dağıtım oluyor. Bizim ilimizde de 179 bin öğrenciye bir yıl boyunca sömestr sonuna kadar haftada üç gün sütleri dağıtacağız. Öğrencilerimiz bundan istifade etsinler. Şu an onların gelişme çağları, bu gelişme çağlarında daha çok kalsiyum ihtiyaçları var. İyi beslenmeleri ileriki yaşlarındaki genetik olarak olgunlaşacak yapılarında kendilerini uzun süre sağlıklı yaşamalarını getirecektir. Bunu hatırlatmak ve süt ile ilgili duyarlılığı arttırmak için hem tarım il müdürlüğümüz hem de halk sağlığı il müdürlüğümüz sütün insan yapısı üzerindeki etkisini ve protein değerini içerdiği mineralleri kendilerine detaylı bir şekilde anlattık. Ben öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen, bazı çocuklardaki reaksiyonlara da değinen Vali Kıraç, "Bütün arkadaşlarımız numunelerini alıyorlar. Tabi ki bazı bünyelerde dokunmak yapabilir, ona da arkadaşlarımız bakıyorlar. Bir sorun olmaması için hem sağlık hem tarım ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz konu ile ilgili yakından ilgileniyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER