İçten: Diyarbakır Bölgenin Yükselen Yıldızıdır

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Çözüm Süreci'yle birlikte bölgeye gelen yabancı turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti.

İçten: Diyarbakır Bölgenin Yükselen Yıldızıdır

 Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Çözüm Süreci'yle birlikte bölgeye gelen yabancı turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Çözüm sürecinin pozitif etkisiyle Diyarbakır'da ilk defa son bir yılda terör olaylarının yaşanmadığını vurgulayarak, çatışmaların ve ölümlerin olmadığı gerilimden uzak temiz ve barış dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

DİYARBAKIR BÖLGENİN YÜKSELEN YILDIZIDIR

Başta turizm olmak üzere eğitim, sağlık ve ekonominin canlanması için huzur ortamının çok önemli olduğuna vurgu yapan İçten, "Çözüm sürecinin ardındanDiyarbakır'a ilgi ciddi oranda arttı. 2012 yılında 13 bin 298, geçen yıl ise 17 bin 307 yabancı turist ilimizi ziyaret etti. Önceki yıla oranla yabancı turist sayısında ciddi oranda artış görüyoruz. Diyarbakır'ın turizm potansiyelini artırmak için kentin mevcut tarihi varlığı olan Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, cami ve kiliselerinin dünyaya tanıtılması gerekir" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ 2023 VİZYONUNUN EN ÖNEMLİ AYAKLARINDANDIR

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alabilmesi için Kültür Ve Turizm BakanlığıDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak çalışma yürüttüğünü hatırlatan İçten, "Fırat veDicle'nin kesiştiği Mezopotamya'nın kuzeyinde 'Bereketli hilal' diye adlandırılan bölgedeyiz. İnsanoğlu için çok değerli bir şehirde yaşıyoruz. Diyarbakır'ı kültür ve turizm şehri olarak ne kadar tanıtırsak, turizm pastasından alacağımız pay da o oranda artacak ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine buradan destek vermiş olacağız" diye konuştu.

KÜLTÜR SANAT VE TURİZMİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI DİYARBAKIR OLACAKTIR

Diyarbakır'da yapılacak olan uluslararası havaalanının modern Diyarbakır'ın yüz akı olacağını ifade eden İçten, "Turizmin gelişmesindeki en önemli faktör, farklı ülkelerde, değişik kültürlerde yaşayan insanlara direkt uçuş hizmetinin verilmesi ve gerekli altyapının sağlanmasıdır. Dünyadaki büyük tüm megapollere bakın bunu göreceksiniz. Bu anlamda yapımına başlanan ve uluslararası terminali bulunan 5 bin yolcu kapasiteli modern havalimanımız bu yıl tamamlanacak veDiyarbakır'ımızın yüz akı olacaktır. Bunun yanında Diyarbakır'ı eski tarihi kimliğine kavuşturmak ve açık hava müzesi haline getirmek için yapılan ve yapılacak çalışmalarla da bölgenin orijinal dokusunu ortaya çıkacak ve kısa süre içindeDiyarbakır, hak ettiği yere gelecektir. Hedefimiz yılda 3 milyon turist" 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER