İHD, Barış Annelerini Ziyaret Etti

İHD Diyarbakır Şubesi, 'İnsan Hakları Haftası' ardından Barış Anneleri Meclisini ziyaret etti. Ziyarette annelere, 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi' hediye edildi.

İHD, Barış Annelerini Ziyaret Etti
 

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinliklerinin sona ermesinin ardından İHD DiyarbakırŞubesi, Barış Anneleri Meclisini ziyaret etti. İHD Genel Başkan Yardımcısı ve DiyarbakırŞube Başkanı Raci Bilici, Bölge Temsilcisi Abdusselam İnceören ve Şube yöneticisi Emin Ermin'in tarafından ziyaret edilen annelere, hafta kapsamında gösterdikleri katkılardan ve Barış mücadelesi verdikleri çabadan dolayı teşekkür edildi.

Ziyaret sırasından annelere, Kürtçe ve Türkçe yazılı 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi' hediye eden ve İHD heyeti adına kısa bir açıklamada bulunan Bilici, "Kurumunuz açıldığı günden beri insan hakları için çalışıyor ve biz çalışmalarınızdan çok takdir ediyoruz. Sizler kaçırılan, kaybedilen ve toplu mezarlara gömülen insanlarımız için mücadele ediyorsunuz. Kalıcı bir barışın sağlanması için mücadele ediyorsunuz. Hem çocuklarınızı kaybedeceksiniz, hem de barış isteyeceksiniz, kin duymadan. Bu çok onurlu bir mücadeledir. Mücadeleniz önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

Anneler adına konuşan Barış Anneleri Meclis Üyesi Nevriye Kaçar ise, ziyaret duydukları memnuniyet dile getirdi. Kaçar, "Bir damla kanımız oluncaya kadar, çocuklarımızın peşinden gideceğiz. İnşallah bir özgürlük olur ve biz önderliğimizle, tutuklarımızla, gerillalarımızla Amed'te buluşuruz" diye konuştu.

İHD heyeti ve anneler bir süre sohbet etti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER