Kaçak Dökülen Hafriyatlar Kaldırılıyor

"Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum" kampanyası kapsamında kentin birçok noktasına kaçak dökülen hafriyatları temizlemek için çalışma başlatıldı.

Kaçak Dökülen Hafriyatlar Kaldırılıyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum" kampanyası kapsamında kentin birçok noktasında başlatılan temizlik çalışması devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Diyarbakır Adliyesi'nin arkasına daha önce kaçak bir şekilde dökülen hafriyatları kaldırmak için çalışma başlattı. Hafriyatlar iş makinelerine yüklenerek Elazığ Karayolu üzerinde bulunan Dokuzçeltik Mahallesi yakınlarındaki hafriyat alanına taşınıyor. Kenttin birçok noktasına dökülen hafriyatlar 10–15 gün içinde kaldırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç, hafriyatın Ergani yolu üzerinde bulunan Dokuzçeltik hafriyat alanına dökülmesi için yurttaşlara çağrıda bulundu. "Kentimizi seviyoruz, kentimiz için çalışıyoruz" diyen Kıraç, "Arzumuz halkımızın bu nokta da bize yardımcı olması, kentte kaçak olarak dökülen hafriyatları bize bildirmeleri ve kaçak dökenleri de kentin çeşitli noktalarına değil şu an aktif durumda olan hafriyat döküm sahamıza dökmelerini istiyoruz. Eğer ki halkımız bizim bu çağrımıza uyarsa bundan sonra temizlediğimiz tüm noktalar temiz kalmaya devam edecek ve daha temiz bir Diyarbakır hedefimize bir adım daha yaklaşacağız." dedi.

Hafriyat kaldırma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kıraç, 10-15 gün içerisinde kaçak dökülen hafriyatları temizleyeceklerini söyledi. Kıraç, "Kaçak dökenleri tespit ettiğimizde buna müsamaha göstermeyeceğiz ve gerekli cezai uygulama yapacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER